Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Η φωτογραφία με την 5χρονη και τον ετοιμοθάνατο πατέρα της ραγίζει καρδιές - Η μικρή είναι στο τελικό στάδιο καρκίνου...

Θα σας "λυγίσει"

2 Ιουνίου 2020 19:46
Η φωτογραφία με την 5χρονη και τον ετοιμοθάνατο πατέρα της ραγίζει καρδιές - Η μικρή είναι στο τελικό στάδιο καρκίνου...
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Αυτή η φωτογραφία με την 5χρονη και τον πατέρα της έχει συγκινήσει όποιον την βλέπει. Η μικρή βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου.

Η Άλι Πάρκερ μοιράστηκε με τον κόσμο μια σπαραχτική φωτογραφία της 5χρονης κόρης της που βρίσκεται σε τελικό στάδιο καρκίνου, ενώ δίπλα της κάθεται ο πατέρας της που πάσχει από την εκφυλιστική νόσο του κινητικού νευρώνα.

Η μητέρα και σύζυγος δημοσίευσε την φωτογραφία για να δείξει τις καταστροφικές συνέπειες του καρκίνου στην οικογένειά της, ενώ μια άλλη μητέρα δημοσίευσε τη φωτογραφία της νεκρής κόρης της, για να προειδοποιήσει τους γονείς για ένα θανάσιμο κίνδυνο.

Ο πατέρας που κλαίει δίπλα από την ετοιμοθάνατη κόρη του στο νοσοκομείο. Η Μπρέιλιν Λάουχον διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου στις 6 Δεκεμβρίου.

«Σε λίγες μέρες θα πρέπει να κηδέψω την κόρη μου και σε μερικούς μήνες ή ακόμα και μέρες θα πρέπει να κάνω το ίδιο για τον μπαμπά της», ανέφερε η Πάρκερ.

κοριτσάκι με τον μπαμπά του

Η οικογένεια από την Φλόριντα ξαναβρήκε για λίγο την ελπίδα, όταν άκουσε για μια επαναστατική θεραπεία στο Μεξικό. Τώρα, συγκεντρώνουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας GoFundMe και ελπίζουν να μαζέψουν τα 300.000 δολάρια που απαιτούνται για την θεραπεία.

«Αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό. Κάποιος πρέπει να βρει σύντομα την θεραπεία», ανέφερε η Πάρκερ.

Η φωτογραφία της μητέρας σόκαρε και την κατέβασαν από το Facebook - Είπαν ότι είναι ακατάλληλη γιατί...

Μια μητέρα ανέβασε αυτή τη φωτογραφία, η οποία θεωρήθηκε ακατάλληλη από το Facebook και κινδυνεύει να να αποκλειστεί για πάντα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Τζιλ Γουάιτ, φωτογράφος από τη Βόρεια Καρολίνα, αποφάσισε να αναπαραστήσει τη διάσημη διαφήμιση της Coppertone του 1953 με την κόρη της στη παραλία. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, και κάτι παρόμοιο συνέβη και σε αυτή την κοπέλα, που την απέλυσαν μετά από τις φωτογραφίες που ανέβασε.

Στην πρωτότυπη διαφήμιση της Coppertone, ένα σκυλάκι τραβάει το κάτω μέρος από το μαγιό του μικρού κοριτσιού, εκθέτοντας το ποπό του παιδιού. Στην αναπαράσταση της Γουάιτ, η δίχρονη κόρη της και μια φίλη της ποζάρουν για τη φωτογραφία. Η φίλη της κόρης της τραβάει προς τα κάτω το μαγιό του κοριτσιού.

Τι συνέβη;

«Δημοσίευσα τη φωτογραφία στη σελίδα της Coppertone στο Facebook,» δήλωσε η Γουάιτ σε συνέντευξή της. «Θεωρήσαμε ότι θα είναι χαριτωμένο, εξαιτίας της παλιάς διαφήμισης της Coppertone και η γραμμή του μαυρίσματος φαινόταν η ίδια.»

Το Facebook όμως δεν θεώρησε τη φωτογραφία χαριτωμένη ή κατάλληλη, όταν έγινε από κάποιον χρήστη αναφορά. Στη Γουάιτ δόθηκε η επιλογή να διαγράψει τη φωτογραφία, να αλλάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας ή να το αγνοήσει.

«Ε λοιπόν εγώ το αγνόησα,» αναφέρει η Γουάιτ. «Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα εμπίπτει στα κριτήρια της γύμνιας ή της πορνογραφίας και αν διαβάζετε τους όρους χρήσης στις ρυθμίσεις, πουθενά δεν δηλώνεται ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι τέτοιο.»

κοριτσάκια στην παραλία

Το Facebook αποκρίθηκε με 24ωρη απαγόρευση πρόσβασης στο λογαριασμό της Γουάιτ. Δεν μπορούσε να κάνει δημοσιεύσεις από το προσωπικό της προφίλ ή την σελίδα που διατηρεί για λογαριασμό της εταιρείας της.

Το Facebook ισχυρίζεται ότι «μπορεί να αφαιρέσει περιεχόμενο που παραβιάζει τη Δήλωση Δικαιωμάτων και Ευθυνών. Αν μία δημοσίευση παραβιάζει τους όρους χρήσης, ο χρήστης μπορεί να λάβει μια προειδοποίηση ή ο λογαριασμός του απενεργοποιηθεί, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η παράβαση.»

Όταν η Γουάιτ απέκτησε πάλι πρόσβαση στο λογαριασμό, δημοσίευσε μια επεξεργασμένη έκδοση της φωτογραφίας.

«Δημοσίευσα μια άλλη φωτογραφία, αυτή τη φορά με ένα μεγάλο emoji στη περιοχή του μαγιό,» αναφέρει η White. «Τώρα επανεξετάζεται ξανά για γύμνια και πορνογραφία.» Αν το Facebook θεωρήσει την επεξεργασμένη φωτογραφία ακατάλληλη, η Γουάιτ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει απαγόρευση πρόσβασης για πάντα, αναφέρει το NBC News. Η Γουάιτ πιστεύει ότι καμία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πορνογραφικές.

«Μισώ τη πορνογραφία και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό. Ποτέ δε θα δημοσίευα μια πορνογραφική φωτογραφία,» δηλώνει ρητά η Γουάιτ.

To Facebook ισχυρίζεται ότι η αρχική φωτογραφία δεν αφαιρέθηκε επειδή θεωρήθηκε πορνογραφική, αλλά επειδή έδειχνε τα γυμνά οπίσθια της κόρης της, μία παράβαση της πολιτικής του Facebook.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share