Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Εξελίξεις για την 34χρονη Ιωάννα: Η Αστυνομία στα ίχνη του ηθικού αυτουργού

Τι τους οδηγεί στο συμπέρασμα;

2 Ιουνίου 2020 16:38
Εξελίξεις για την 34χρονη Ιωάννα: Η Αστυνομία στα ίχνη του ηθικού αυτουργού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες εξελίξεις έρχονται στη δημοσιότητα για την 34χρονη Ιωάννα και την επίθεση, που δέχθηκε με βιτριόλι, με την Αστυνομία να βλέπει να κερδίζει πόντους το σενάριο του ηθικού αυτουργού και να βρίσκεται στα ίχνη του, τη στιγμή που μια μεγάλη αποκάλυψη έκανε πρώην σύντροφός της.

Οι Αρχές, συγκεκριμένα, εξετάζουν τρία με τέσσερα βασικά σενάρια, ωστόσο, αυτά οδηγούν σε αδιέξοδο για δύο λόγους.

Αφενός, γιατί οι βασικοί ύποπτοι έχουν ισχυρά άλλοθι και αφετέρου, γιατί ο σωματότυπος της μαυροφορεμένης που έριξε βιτριόλι στην 34χρονη, δε συνάδει με των υπόπτων.

Έτσι, επανήλθε το σενάριο, να υπήρχε ηθικός και φυσικός αυτουργός, με τον δεύτερο να μη δρα με δική του πρωτοβουλία.

Παράλληλα, αυτό που δυσκολεύει τις αρχές στο να εξιχνιάσουν την υπόθεση, είναι η μεγάλη οργάνωση που ανακύπτει ότι υπήρχε στην επίθεση με βιτριόλι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν αντιμετωπίσει τα κίνητρα και την αιτία του ηθικού αυτουργού, ωστόσο δεν μπορούν να καταλάβουν πως οργανώθηκε η πράξη.

Ακόμα, φαίνεται πως η ηθική αυτουργός είναι πρόσωπο υπεράνω υποψίας και από τον κύκλο της Ιωάννας.

34χρονη βιτριόλι: Οι φριχτοί πόνοι και τα κλάματα της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Σε κλάματα ξέσπασε η 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, στην συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς για την μασκοφόρο. Ενώ, από τα δάκρυα την έπιασαν φριχτοί πόνοι στο μάτι της.

Για τους αναλυτές της Ασφάλειας, οι πληροφορίες που θα τους δώσει η Ιωάννα για συγκεκριμένα πρόσωπα είναι πολύτιμες, όπως εκείνες από τον πρώην σύντροφό της. Πλέον, δεν ζητούν να τους περιγράψει τη στιγμή της επίθεσης, αλλά να τους δώσει στοιχεία για τις γυναίκες που οι ίδιοι κρίνουν ύποπτες. Αυτό ήταν και το ζητούμενο της τελευταίας συνάντησης που είχαν στις πέντε και μισή το απόγευμα της Κυριακής στο Θριάσειο νοσοκομείο με την 34χρονη, να είναι αρχικά θετική, στο να μιλήσει και να τους βοηθήσει να λύσουν το γρίφο και να ξεσκεπάσουν τη μυστηριώδη μασκοφόρο, που της διέλυσε με θεϊκό οξύ το πρόσωπο.

Όταν όμως η κουβέντα στράφηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, η Ιωάννα δεν άντεξε. Ξέσπασε σε λυγμούς και αισθάνθηκε φρικτούς πόνους στο τραυματισμένο της μάτι με τους γιατρούς να σπεύδουν να της προσφέρουν βοήθεια και τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να αποχωρήσουν λόγω της κατάστασης της ασθενούς. Μάλιστα, η 34χρονη λαμβάνει ειδική αγωγή με κολλύρια προκειμένου να αντιμετωπίζει τον πόνο και τυχόν επιπλοκές.

34χρονη βιτριόλι

Την ίδια ώρα, στα πρώτα καρέ που της έδειξαν, δεν αναγνώρισε τη δράστιδα και πλέον περιμένουν τις καθαρές επεξεργασμένες εικόνες από τα Εγκληματολογικά, μήπως σε αυτές αναγνωρίσει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.

Παράλληλα, τα πρώτα αποτελέσματα από τις σαρώσεις των επικοινωνιών που βγήκαν σε μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, με τους αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας να ποντάρουν πολλά στα στίγματα που ενδεχομένως αποκαλύψουν τις κινήσεις της αινιγματικής γυναίκας-αράχνης, τόσο την ημέρα της επίθεσης όσο και τις προηγούμενες ημέρες, όταν τριγυρνούσε στο σημείο και κατόπτευε για να καταστρώσει το χτύπημα της και να αποφύγει, φυσικά, τα λάθη που θα την κάρφωναν στους διώκτες της.

Τέλος, όσο περνούν οι μέρες και δεν ταυτοποιείται η δράστις, οι αστυνομικοί εξετάζουν ένα ακόμη σενάριο. Η γυναίκα, που θέλησε να κάνει κακό στην Ιωάννα, να μην πήγε η ίδια να της ρίξει το καυστικό υγρό αλλά να έβαλε έναν δικό της άνθρωπο που εμπιστευόταν τυφλά να πραγματοποιήσει την επίθεση, έτσι ώστε να μην μπορεί η 34χρονη να αναγνωρίσει τη φυσική αυτουργό και παράλληλα η ηθική να έχει ακλόνητο άλλοθι. Ένα εφιαλτικό σενάριο που κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο των αστυνομικών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share