Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Θλίψη: Πέθανε ο γιατρός που... άλλαξε χρώμα από τον κορωνοϊό

Πάλευε για πέντε μήνες

2 Ιουνίου 2020 13:42
Θλίψη: Πέθανε ο γιατρός που... άλλαξε χρώμα από τον κορωνοϊό
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Θλίψη προκαλεί στην Κίνα και όχι μόνο ο θάνατος του γιατρού, του οποίου το χρώμα δέρματος είχε αλλάξει εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον ίδιο να χάνει τη μάχη του ύστερα από πέντε ολόκληρους μήνες.

Ο λόγος γίνεται για τον Δόκτωρα Χου Γουιφένγκ, ο οποίος «κόλλησε» τον ιό τον περασμένο Ιανουάριο και άμεσα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και την Εντατική, με το «The Paper» να επισημαίνει, ότι οι επιπλοκές που παρουσίασε στο σώμα του η ασθένεια, του στοίχισαν τη ζωή.

Ο Δόκτωρ Χου ήταν ουρολόγος και, μάλιστα, συνάδελφος του ανθρώπου, ο οποίος έριξε το πρώτο προειδοποιητικό σήμα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Λι Βενλιάνγκ, άλλωστε, επίσης σκοτώθηκε από τον ιό, με αμφότερους να εργάζονται στο νοσοκομείο της Ουχάν.

Το ίδιο νοσοκομείο, πριν από το θάνατο του Δόκτωρα Χου, είχε καταγράψει τουλάχιστον τέσσερις ακόμη θανάτους υγειονομικών του υπαλλήλων, με την περίπτωση του γιατρού αυτού, όμως, να είναι ιδιαίτερη, αφού άλλαξε χρώμα και έγινε μαύρος, εξαιτίας μάλλον ενός αντιβιοτικού που έλαβε στην περίοδο της θεραπείας του.

Ένας από τους συναδέλφους του, ο Δόκτωρ Γι Φαν, είχε δει επίσης το σώμα του να σκουραίνει εξαιτίας του ιού και της θεραπείας του, αλλά μετά από λίγο καιρό κατάφερε να αναρρώσει. Και οι δυο τους, πάντως, ήταν 42 ετών, με τις εικόνες τους να σοκάρουν, έχοντας διαγνωστεί την ίδια ακριβώς ημέρα με τον ιό, στις 18 Ιανουαρίου.

Στην αρχή, μάλιστα, θεωρείτο πως αυτή η αλλαγή στο δέρμα οφειλόταν σε ορμονικές διαταραχές, αλλά σύντομα φάνηκε πως έφταιγε ένα συγκεκριμένο αντιβιοτικό φάρμακο, που έπαιρναν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ο Δόκτωρ Γι είδε την κατάστασή του να βελτιώνεται μετά από πάνω από ένα μήνα, με τον καρδιολόγο τελικά να τα καταφέρνει ύστερα από 39 ημέρες στη μηχανική υποστήριξη.

Η περίπτωση του Χου, όμως, ήταν πολύ πιο σοβαρή και, μετά από 99 ημέρες θεραπείας, στα τέλη Απριλίου η υγεία του ήταν ήδη αποδυναμωμένη, ενώ στις 11 του μήνα είχε αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα να μιλήσει, βγαίνοντας από τη ΜΕΘ.

Ο Χου, όμως, έπαθε εγκεφαλικό στις 22 Απριλίου, υποφέροντας από αιμορραγία, για να σταλεί πίσω στην Εντατική, όπου έμεινε μέχρι και το θάνατό του. Κι όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, είχε ανταποκριθεί επιτέλους στη θεραπεία για τον κορωνοϊό και είχε αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό.

Το μοιραίο συνέβη, όμως, και μαζί με τους οφθαλμολόγους Ζου Χεπίνγκ, Λι Βενλιάνγκ και Μέι Τζονγκμινγκ, μαζί με τον επίσης γιατρό Ζιάνγκ Ξουγκίνγκ, βρίσκεται στη λίτσα των νεκρών από τον κορωνοϊο υγειονομικών στο νοσοκομείο της Ουχάν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share