Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Αυτή ήταν η ετυμηγορία ανεξάρτητου ιατροδικαστικού πορίσματος για τον Τζορτζ Φλόιντ - Νέα παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα

Συμβαίνει τώρα!

1 Ιουνίου 2020 22:49
Αυτή ήταν η ετυμηγορία ανεξάρτητου ιατροδικαστικού πορίσματος για τον Τζορτζ Φλόιντ - Νέα παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Γνωστό έγινε το πόρισμα ανεξάρτητου ιατροδικαστή, ο οποίος ορίστηκε από την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, με τον ίδιο να αναφέρει πως πρόκειται για ανθρωποκτονία από «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίτημα στον εγκέφαλο», ενώ σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η εξέταση στη σορό του Φλόιντ, έγινε από τον Μάικλ Μπάντεν, ο οποίος είχε αναλάβει και την εξέταση του Τζέφρι Έπστιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ενώ ανεκδιήγητα είναι τα όσα έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τα τελευταία γεγονότα.

Το κύμα οργής στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροεμερικανού εντείνεται μέρα με τη μέρα, όπως και οι διαδηλώσεις.

«Ας μη δικαιολογούμε τη βία»

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος για ακόμη μια φορά τα βάζει με το καθεστώς του Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας.

Ο Ομπάμα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καταδικάσει τη δολοφονία λέγοντας πως «δεν θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό στην Αμερική του 2020» να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ζήτησε να υπάρξει πολιτική λύση.

«Ας μην δικαιολογούμε τη βία ή να την ασκούμε. Εάν θέλουμε το ποινικό μας σύστημα και η αμερικάνικη κοινωνία να λειτουργούν με βάση ενός καλύτερου ηθικού κώδικα, τότε θα πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι κοινωνοί αυτού του κώδικα», έγραψε ο Ομπάμα σε έκθεσή του στο Medium, όπως αναφέρει το CNNi.

Συμπληρώνοντας είπε: «Το τελικό συμπέρασμα είναι αυτό: εάν θέλουμε πραγματική αλλαγή, τότε η επιλογή δεν είναι μεταξύ διαδηλώσεων και πολιτικής. Χρειαζόμαστε και τα δύο. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να αυξήσουμε τη γνώση επί του ζητήματος και πρέπει να οργανωθούμε και να ρίξουμε τις ψήφους μας για να βεβαιωθούμε πως θα εκλέξουμε υποψηφίους που θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις».

«Μας ήρθαν μηνύματα συναγερμού να μη βγούμε έξω» - Σοκάρουν τα λόγια από ομογενή στις ΗΠΑ

Σοκάρουν τα λόγια από ομογενή στις ΗΠΑ, η οποία τη στιγμή που επικρατεί πανζουρλισμός για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, είπε χαρακτηριστικά πως υπήρξαν μηνύματα συναγερμού, για να μη βγει ο κόσμος από τα σπίτια του.

Η Μαρία Κόντος, κάτοικος Ουάσινγκτον, μιλώντας στο MEGA αναφέρει την μαρτυρία της όλα όσα συνέβησαν χθες (31/5), κοντά στον Λευκό Οίκο.

«Μας ήρθε μήνυμα, alert στο κινητό να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Η Ουάσινγκτον έχει μεγάλο ποσοστό Αφροαμερικανών, είναι μια από τις πόλεις που έχει έντονα γεγονότα.

Τα επεισόδια ηταν πολύ έντονα, έβαζαν φωτιά στο εμπορικό κομμάτι της Ουάσινγκτον.

Πιστεύω πως και σήμερα θα ζήσουμε τα ίδια, είναι και χρονιά εκλογών για μας φέτος. Υπάρχει πραγματικά ρατσισμός, και είναι το κάθε κόμμα πως θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

Απίστευτο: Ο αστυνομικός-δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ είχε σηκώσει όπλο σε ανήλικους

Απίστευτα και, παράλληλα, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην φόρα για τον αστυνομικό, που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ, καθώς μέσα στις τουλάχιστον 18 καταγγελίες εναντίον υπάρχει και μία, όπου σήκωσε το όπλο του σε ανήλικους.

Μια από αυτές ήταν από τον Κρίστοφερ Μπεργκ το 2013 όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ο Μπεργκ είπε ότι ο Ντέρεκ Τσόβιν τον σημάδεψε με το όπλο του ενώ έπαιζαν με τους φίλους του με ψεύτικα όπλα-παιχνίδια που αποκαλούνται Nerf επιστρέφοντας από το σχολείο.

Ο Μπεργκ θυμάται ότι επέστρεφαν με αυτοκίνητο από το σχολείο όταν ένας από τους φίλους του «πυροβόλησε» με το ψεύτικο όπλο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Όταν έφτασαν στο σπίτι του 17χρονου ο αστυνομικός, εξαιτίας του οποίου καίγεται όλη η χώρα στις ΗΠΑ και υπάρχουν νέοι νεκροί, τους περίμενε με το όπλο να τον σημαδεύει.

«Μου έλεγαν να επιστρέψω στο αυτοκίνητο. Να σηκώσω τα χέρια μου ψηλά. Και φυσικά υπάκουσα. Έριξα τις τσάντες μου στο έδαφος και σήκωσα τα χέρια μου ψηλά και σιγά σιγά κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο προσπαθώντας να μην φανεί ότι κάνω απότομες κινήσεις. Τότε, πλησίασαν το αυτοκίνητο. Ακόμα είχαν τα όπλα τους τραβηγμένα και ρώτησαν ποιος έριξε με το Μερφ.

«Εκείνη την στιγμή οι ίδιοι ομολόγησαν ότι γνώριζαν πως το όπλο ήταν παιχνίδι, ότι ήταν ψεύτικο και όχι κάτι σοβαρό. Και όμως έβγαλαν όπλα».

Η αστυνομία είπε στην μητέρα του Bergh ότι τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς οι οποίοι ούτε καταδίωξη έκανε ούτε τίποτα.

«Αν δεν ήμασταν λευκοί, θα έκαναν χειρότερα. Όταν βγήκα από το αυτοκίνητο και αφού υποτίθεται είχα προσπαθήσει να τους ξεφύγω ότι έκανα θα το έβλεπαν ως απειλή. Και το αφήγημά τους θα ήταν διαφορετικό και όλοι θα πίστευαν πως ό,τι έκαναν ήταν δικαιολογημένο», λέει ο νεαρός.

Ο Μπεργκ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε ποιος ήταν ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share