Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ που ανατριχιάζει - Το προφητικό μήνυμα στη μπλούζα

Απέκτησε επιπρόθετο νόημα

1 Ιουνίου 2020 15:53
Η φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ που ανατριχιάζει - Το προφητικό μήνυμα στη μπλούζα

Η σύζυγος του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσσα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ανατριχιάζει όσους την βλέπουν.

Με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, όπου έχει ξεσπάσει κύμα οργής και έχουν άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά στις διαδηλώσεις, δημοσίευσε την φωτογραφία του άνδρα της με μπλουζάκι στο οποίο αναγράφονται τα τελευταία λόγια του Φλόιντ.

Το αστέρι του ΝΒΑ και οι συμπαίκτες του, στους Λος Άντζελες Λέικερς, είχαν φορέσει τις μπλούζες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στις 9 Δεκεμβρίου 2014, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, ενός μαύρου από τη Νέα Υόρκη που πέθανε αφού ένας αξιωματικός τον έπνιξε.

Η φωτογραφία του Κόμπι Μπράιαντ, που τραβήχτηκε πριν από ένα νικηφόρο παιχνίδι για τους Λέικερς, έχει αποκτήσει επιπρόσθετο νόημα μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος είπε επίσης τις λέξεις «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» όταν ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Ο Τσάββιν τον έπνιξε με το γόνατο στο λαιμό του.

Κόμπι Μπράιαντ: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατό του

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα από τις νεκροψίες για τα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου μέσα στο οποίο επέβαινε και ο θρύλος του NBA, Κόμπι Μπράιαντ.

Σύμφωνα μ' αυτά, η αιτία θανάτου του Μπράιαντ ήταν αμβλύ τραύμα με δύναμη, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή δίνει την ίδια αιτία θανάτου και για τα υπόλοιπα οκτώ θύματα. Υπενθυμίζεται πως από την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου σκοτώθηκε και η μόλις 13 ετών κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Τζιάνα. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος όλων των επιβατών ήταν σχεδόν ακαριαίος.

Τα εννέα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου ήταν:

  • Αλίσα Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 2005
  • Τζον Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 1963
  • Κέρι Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 1973
  • Τζιάνα Μπράιαντ, με έτος γέννησης το 2006
  • Κόμπι Μπράιαντ, με έτος γέννησης το 1978
  • Πέιτον Τσέστερ, με έτος γέννησης το 2006
  • Σάρα Τσέστερ, με έτος γέννησης το 1974
  • Κριστίνα Μάουζερ, με έτος γέννησης το 1981
  • Αρα Ζομπαγιάν, με έτος γέννησης το 1970

Αναφορικά με τον πιλότο του ελικοπτέρου, στο πόρισμα των 180 σελίδων αναφέρεται ότι ο 50χρονος Ara Zobayan, δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Η αιτία της συντριβής στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76 συνετρίβη σε λόφο έξω από το Λος Άντζελες, εν μέσω πυκνής ομίχλης. Οι συνθήκες είχαν καθηλώσει τα ελικόπτερα της τοπικής αστυνομίας, ωστόσο ο πιλότος είχε λάβει ειδική άδεια πτήσης από τον πύργο ελέγχου, παρά τη μικρή ορατότητα.

Ο σταρ του ΝΒΑ και θρύλος των Λος Αντζελες Λέικερς που έσβησε στα 41 του χρόνια πήγαινε μαζί με την κόρη του σε τουρνουά μπάσκετ στο Θάουσαντ Όακς, προάστιο του βόρειου Λος Άντζελες, όπου ο Μπράιαντ θα προπονούσε μια ομάδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share