Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, βροχές και χαλάζι - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μεγάλη προσοχή

1 Ιουνίου 2020 10:57
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, βροχές και χαλάζι - Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα. Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» σήμερα και αύριο, Τρίτη σε περιοχές της χώρας. Επίσης, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα και αύριο χρειάζεται προσοχή καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και έντονα φαινόμενα.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται:

α. Σήμερα Δευτέρα (01-06-2020), στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα ανατολικά).

β. Αύριο Τρίτη (02-06-2020), τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χωράς.

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες - Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα (1/6), καθώς αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, σύμφωνα με την πρόγνωση του Νίκου Καντερέ, δεν θα έχουμε τις θερμοκρασίες, που είχαμε στα μέσα του Μάη όσο πρόσφατα νομίζαμε, αφού η κακοκαιρία θα παραμείνει για μερικές ακόμα μέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι συννεφιασμένος, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλά μέρη της χώρας. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά, με την θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Η κακοκαιρία συνεχίστηκε και χθες, με έντονο χαλάζι να πέφτει στην βόρεια Ελλάδα, ενώ αναμένεται να κρατήσει ως την Τετάρτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί από 3 ως 5 μποφόρ και τοπικά ως 6, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στην Κρήτη έως 5 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share