Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Κύπρο: Βρέθηκαν δύο πτώματα σε ένα διαμέρισμα

Μια γυναίκα και ένας άνδρας

31 Μαΐου 2020 20:32
Τραγωδία στην Κύπρο: Βρέθηκαν δύο πτώματα σε ένα διαμέρισμα

Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο μετά τον εντοπισμό δύο πτωμάτων, το απόγευμα της Κυριακής σε διαμέρισμα στην παλιά Λευκωσία, μετά από πληροφορία για δολοφονία.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στη σκηνή βρήκαν το πτώμα 52χρονης αλλοδαπής, που είχαν μαχαιρώσει στο λαιμό. Στο διαμέρισμα κατά την έρευνα βρέθηκε και το πτώμα άνδρα, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ εξελίξεις έχουμε και για την πρόσφατη δολοφονία Βέλγου στην Βούλα. Στη σκηνή βρίσκονται ιατροδικαστές και μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομίας.

Δολοφονία στη Βούλα: Εκτέλεσαν Βέλγο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του

Συγκλονίζει η άγρια δολοφονία ενός άνδρα, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 21:30 στη Βούλα. Άγνωστοι δράστες, εκτέλεσαν τον άνθρωπο έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα Βέλγο επιχειρηματία, ηλικίας 70 ετών. Οι άγνωστοι, που πιθανότατα είχαν παρακολουθήσει τον στόχο τους, μόλις είδαν τον άνδρα να παρκάρει το όχημά του στην πιλοτή της πολυκατοικίας, τον πλησίασαν και με δύο σφαίρες στο κεφάλι τον σκότωσαν. Στη συνέχεια, οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ερευνώντας τις επαφές που είχε ο Βέλγος επιχειρηματίας, ενώ ψάχνουν αν υπάρχουν και κάμερες που τυχόν να έχουν καταγράψει την στιγμή της εκτέλεσης.

Έγκλημα στην Σητεία: Ομόφωνα ένοχος ο 37χρονος για την δολοφονία της συζύγου του

Ο 37χρονος που σκότωσε την σύζυγο του και την μητέρα των παιδιών του, τον Μάρτιο του 2019 στη Σητεία, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όπως είχε καταθέσει νωρίτερα και ο Εισαγγελέας.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών που έχει ζητήσει η υπεράσπιση, με τον Εισαγγελέα να υποστηρίζει να απορριφθούν.

Η υπόθεση εκδικαζόταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, και ο κατηγορούμενος σόκαρε με την απολογία του, καθώς αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε, ξεσπώντας σε κλάματα.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το πώς έφτασε να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, κάτι που εκτυλίχθηκε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών.

Αναφερόμενος στην μοιραία μέρα, υποστήριξε πως είχαν συνεννοηθεί να πάνε μαζί τα παιδιά στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο εμβόλιο. Όπως είπε, ενώ η Κατερίνα είχε δηλώσει πως θα πάρει άδεια από την δουλειά, για λόγους που δεν του εξήγησε δεν το έκανε. Μετά από αρκετή ώρα, και αφού είχε παρέλθει το προγραμματισμένο ραντεβού τους, η 32χρονη επικοινώνησε και ο ίδιος πήγε στο σπίτι, προκειμένου να προσπαθήσουν να πάνε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουν τους γιατρούς να τους δεχτούν.

Την ώρα που έντυναν τα μικρά, η Κατερίνα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα που τον εκνεύρισαν, μεταξύ άλλων και για ασφαλιστικά μέτρα.

«Την μια στιγμή έβαζα του παιδιού το καλτσάκι, και την επόμενη είχα τα χέρια μου τυλιγμένα στο λαιμό της Κατερίνας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του, της όρμησε, την άρπαξε από το λαιμό, «λιποθύμησε γιατί πέσαμε και οι δύο κάτω».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ένιωσα ένα μπαμ, σαν ηφαίστειο. Της έπιασα το χέρι, της φώναξα Κατερίνα αλλά δεν αντιδρούσε... κοίταξα τα παιδιά μου που ήταν δεμένα στα καρότσια τους». Ανέφερε πως η γυναίκα είχε αίμα στη μύτη και το στόμα.

«Τρελάθηκα», είπε, «έκλεισα την πόρτα, πήρα τηλέφωνο τη γιαγιά μου και την ενημέρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και πήγα στο αστυνομικό τμήμα!».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share