Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ - Μινεσότα: Σε κινητοποίηση η Εθνοφρουρά

Φλέγονται οι ΗΠΑ

30 Μαΐου 2020 21:30
ΗΠΑ - Μινεσότα: Σε κινητοποίηση η Εθνοφρουρά
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Οι ΗΠΑ φλέγονται μετά από τις διαδηλώσεις, σχετικά με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, άμεσα συνδεδεμένης με φυλετικές διακρίσεις. Η εξέγερση διαπιστώνεται σε τουλάχιστον 30 πολιτείες, και μέχρι στιγμής δυο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ "τα ρίχνει" στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι ευθύνονται οι ακροαριστεροί, ενώ η Εθνοφρουρά βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση στη Μινεσότα βρίσκεται για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δήλωσε ότι οι στρατός βρίσκεται ενισχυμένος στη Μινεάπολη για να αντιμετωπίσει βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά την δολοφονία άοπλου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις και ότι οι αποψινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι οι βιαιότερες μέχρι σήμερα.

Από την Μινεάπολις μέχρι την Νέα Υόρκη και από την Ατλάντα μέχρι την Ουάσιγκτον, διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία την χθεσινή νύκτα.

«Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη...Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της καλωσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ξένα στοιχεία, ορισμένοι υπέρμαχοι της λευκής κυριαρχίας και μέλη καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για ορισμένα από τα βίαια επεισόδια στην Μινεάπολις. Όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει διευκρινίσεις, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την σκέψη του.

Τρεις ακόμη αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από το σώμα και έρευνα διεξάγεται για το συμβάν. Εάν καταδικασθεί ο αστυνομικός προβλέπεται ποινή 25 ετών κάθειρξης, και η σύντροφός του μετά από τις κατηγορίες υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός έχει δώσει εντολή σε δυνάμεις της Στρατιωτικής Αστυνομίας να είναι έτοιμες να επέμβουν αν οι τοπικές αρχές χρειασθούν την βοήθειά τους.

«Έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε εκεί τον στρατό μας εκεί πολύ γρήγορα», εάν ζητηθεί η βοήθειά του, προειδοποίησε το απόγευμα ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share