Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Σταματούν οι βροχές και ανεβαίνει η θερμοκρασία από...Δεν θα έχουμε όμως καλοκαίρι" - Ο Νίκος Καντερές προειδοποιεί

Πότε φτιάχνει ο καιρός;

30 Μαΐου 2020 18:00

Δεν θα έχουμε τις θερμοκρασίες, που είχαμε στα μέσα του Μάη όσο πρόσφατα νομίζαμε, αφού η κακοκαιρία θα παραμείνει για μερικές ακόμα μέρες. Βελτίωση παρατηρείται από τα μέσα της επόμενης βδομάδας σύμφωνα με την πρόγνωση του Νίκου Καντερέ.

Συγκεκριμένα, άστατος θα είναι ο καιρός και τις επόμενες μέρες, ενώ από την Πέμπτη παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας. Θα σταματήσουν οι βροχές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει καλοκαίρι, αν και σε κάποιες περιοχές θα είναι δυνατό να πάτε για μπάνιο, τις οποίες θα δείτε εδώ.

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερη, και θα αγγίξει τους 30 βαθμούς κελσίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα θυμίσει τον καύσωνα των προηγούμενων βδομάδων, ο οποίος θα έρθει στην ώρα του, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

«Ισχυρές καταιγίδες για το Σαββατοκύριακο σε αυτά τα μέρη» - Πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη

Άστατος θα είναι ο καιρός, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, και το Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες.

Για σήμερα (29/5), η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ ανέφερε, ότι οι άνεμοι δε θα ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία θα έφτανε τους 25 βαθμούς. Παρόμοιο θα ήταν το σκηνικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο (30/5) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα βόρεια, για να εξαπλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές έως τη Δευτέρα (1/6), χωρίς να αλλάζει η θερμοκρασία, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς μίλησε για... καιρό για μπάνιο.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς προβλέπονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ακόμα, ενδέχεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση στα βόρεια. Έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε σειρά περιοχών της χώρας, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Θα υπάρξουν ωστόσο και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από την Δευτέρα και συνεχίστηκε χθες με ένα πολύ δυνατό μπουρίνι να χτυπά το απόγευμα στην Αθήνα. Για σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια, αλλά θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share