Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Ανοίγουν τα κινητά - Ποια είναι στο "μικροσκόπιο" των αρχών;

Θέμα ημερών να αποκαλυφθεί

30 Μαΐου 2020 17:00
Επίθεση με βιτριόλι: Ανοίγουν τα κινητά - Ποια είναι στο
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Η ΕΛΑΣ παρακολουθεί στενά 12 υπόπτους, που ίσως συνδέονται με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Από αυτούς το 80% έχει ισχυρό άλλοθι, ενώ το 20% έχει ενδείξεις.

Τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή γύρω από το κτίριο που έγινε η επίθεση, για τον εντοπισμό «ύποπτων» επικοινωνιών, το χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση, και είναι θέμα ημερών η ταυτοποίηση της μαυροφορεμένης.

Αντίστοιχα αποτελέσματα αναμένονται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, από τα οποία θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός συχνών επαφών η ανάσυρση ύποπτων ή απειλητικών μηνυμάτων, SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, οι εικόνες από τα 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής δεν φαίνεται να βοηθούν σημαντικά τις έρευνες. Οι καταθέσεις 25 ατόμων του συγγενικού, επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος της 34χρονης Ιωάννας δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές και έχουν διευρύνει πολύ τον κύκλο των ερευνών σε περισσότερα πρόσωπα και καταστάσεις, με τα οποία συνδεόταν ή είχε παρουσία το θύμα της επίθεσης.

Ο συνήγορος της 34χρονης Ιωάννας κ. Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Ευελπιστώ η ελληνική αστυνομία μετά τη συλλογή των στοιχείων να φτάσει στο ίχνη της δράστιδος. Να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για αυτή την αποτρόπαια πράξη που διέπραξε. Το ίδιο ζητάει συνέχεια και η Ιωάννα».

Ποια είναι στο "μικροσκόπιο";

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, η ύποπτη έχει μία πολύ προσωπική σχέση με άνδρα που βρίσκεται στο επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης. Μαζί, έχουν αποκτήσει ένα παιδί εκτός γάμου, ωστόσο δεν είναι πλέον σύντροφοι.

Ο άνδρας είχε περιγράψει αυτή τη γυναίκα ως ασταθή, σκληρό άνθρωπο και με περίεργη συμπεριφορά. Αυτή είναι η γυναίκα που η 34χρονη θεώρησε πως θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι. Ακόμα η περιγραφή ταιριάζει στην εικόνα της γυναίκας αυτής, ενώ σύμφωνα με γείτονες της, η γυναίκα έχει ιδιότροπη συμπεριφορά, και συχνά τους χτυπάει τα κουδούνια τα ξημερώματα.

Η ύποπτη υποστήριξε ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε δημόσια υπηρεσία, στην Κατεχάκη. Η αστυνομία ερευνά αν αυτή η υπηρεσία έχει κάμερα ασφαλείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share