Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Η απάντηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ - "Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ"

Ακόμα μια προκλητική δήλωση

30 Μαΐου 2020 14:35
Η απάντηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ -
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, έδωσε μια εξοργιστική απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για την προκλητική γιορτή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία.

Η Τουρκία δεν σταματάει να προκαλεί και απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, η οποία καταδίκασε χθες το βράδυ τα όσα συνέβησαν στη γειτονική χώρα με αφορμή την Άλωση της Πόλης. «Η Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα» αναφέρει η ανακοίνωση του Χ. Ακσόι.

«Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας» προσθέτει.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορεί την Αθήνα λέγοντας πως «είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19».

«Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετα με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» αναφέρει ο Ακσόι και καταλήγει:

«Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share