Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Τα κινητά κάποιων προσώπων θα "δείξουν" τη "μαυροφορεμένη" γυναίκα

Τι υποψιάζονται οι αστυνομικές αρχές;

30 Μαΐου 2020 08:48
Επίθεση με βιτριόλι: Τα κινητά κάποιων προσώπων θα

Οι αστυνομικές αρχές, αναμένουν τις αναλύσεις από τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων, κάποιων προσώπων που δείχνουν τις διαδρομές τους εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, λίγο πριν την επίθεση με βιτριόλι προς το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας.

Η ειδική ομάδα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, έχει καταλήξει στο ποια είναι η πιθανή γυναίκα που έκανε την επίθεση με βιτριόλι, καθώς από τον κύκλο των πέντε ύποπτων γυναικών, υπάρχει μια που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Όμως, οι εκτιμήσεις, δεν μπορούν να στηρίξουν κατηγορίες και να την τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να στείλουν τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Έτσι, ψάχνουν στοιχεία μέσα από καταθέσεις και επιστημονικά δεδομένα, δηλαδή καρέ από κάμερες και ίχνη από κινητά τηλέφωνα.

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά τη φρικαλέα επίθεση με θειικό οξύ σε βάρος της Ιωάννας, η 34χρονη συνεχίζει να δίνει τη μάχη μέσα από τη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση.

Επίθεση με βιτριόλι: Νέα στοιχεία με τον οδηγό ταξί που μετέφερε την δράστιδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φώς» για την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα με το βιτριόλι, τα οποία μάλιστα αφορούν τον οδηγό ταξί, ο οποίος μετέφερε τη δράστιδα, με κάμερες από τα μαγαζιά να αποτυπώνουν τη διακομιδή της στην περιοχή, 15 λεπτά προτού επιτεθεί.

Τα στοιχεία της ταυτότητας του οδηγού ταξί, όπως μετέφερε το Mega, εντοπίστηκαν από την πινακίδα του οχήματος. Όπως σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στους αστυνομικούς, παρέλαβε τη δράστιδα από το Παγκράτι και τη μετέφερε στην Καλλιθέα. Μάλιστα η περιγραφή του ήταν πολύ κοντά σε εκείνη που έδωσε η 34χρονη Ιωάννα την πρώτη φορά που μίλησε με τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ. Έτσι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ολοκληρώνουν το πορτραίτο της δράστιδος. Μόλις το τελειώσουν, θα το δείξουν στην 34χρονη, η οποία με τη σειρά της θα κληθεί να δώσει τις δικές της απαντήσεις, ενώ φοβερά είναι όσα αποκάλυψε νέος αυτόπτης μάρτυρας.

Οι αστυνομικοί παράλληλα αναλύουν και το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν λάβει από κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, στην Καλλιθέα. «Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», τονίζουν αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση. Μάλιστα η συνάντηση που είχαν προγραμματίσει την Πέμπτη οι αστυνομικοί με την 34χρονη Ιωάννα στο δωμάτιο της Μονάδας Εγκαυμάτων ματαιώθηκε επειδή η γυναίκα ήταν καταπονημένη και αυτό που περιμένουν είναι να καθορίσουν πλέον οι γιατροί το πότε θα είναι σε θέση να τους μιλήσει. Μόλις πάρουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να επισκεφθούν την Ιωάννα και να της θέσουν στοχευμένες ερωτήσεις που να αφορούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι, οι επόμενες μέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης και είναι πολύ πιθανό ο φάκελος να κλείσει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share