Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

40χρονη μητέρα πέθανε χωρίς να ξέρουν το λόγο - Τώρα οι γιατροί προιειδοποιούν για αυτόν τον κίνδυνο

Μην το αγνοήσετε

29 Μαΐου 2020 21:35
40χρονη μητέρα πέθανε χωρίς να ξέρουν το λόγο - Τώρα οι γιατροί προιειδοποιούν για αυτόν τον κίνδυνο
Από Δανάη Πάλμου

Αυτή η 40χρονη μητέρα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, χωρίς να γνωρίζει κανείς το λόγο. Οι γιατροί τώρα προειδοποιούν για αυτά τα σημάδια, ώστε να μην συμβεί σε κανέναν από εσάς.

Το ανεύρυσμα του εγκεφάλου κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν τον χειρότερο πονοκέφαλο που θα μπορούσαν να έχουν εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία και είναι συχνά θανατηφόρο. Ακόμα μια μητέρα έχασε τη ζωή της από πονοκέφαλο, όπως θα διαβάσετε εδώ, για αυτό και δεν πρέπει να αγνοείτε τον κίνδυνο.

Τι ακριβώς είναι το ανεύρυσμα;

Είναι ένα εξασθενημένο σημείο στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει εξογκώματα στα αιμοφόρα αγγεία. Τα ανευρύσματα εμφανίζονται συχνότερα στην αορτή και είναι επίσης συχνό φαινόμενο.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπίσουμε τις διαφορές μεταξύ ανευρύσματος εγκεφάλου και φυσιολογικού πονοκεφάλου ή ημικρανίας. Εάν ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου βρίσκεται σε ισχύ, μια άμεση και εξαιρετικά σοβαρή κεφαλαλγία μπορεί αμέσως να γίνει αισθητή. Παρ “όλα αυτά, η εντυπωσιακή ομοιότητα στα συμπτώματα μεταξύ ημικρανιών και ανευρύσματος εγκεφάλου μπορεί εύκολα να μας μπερδέψει.

Η 40 ετών Λι Μπρόντγει από τη Βόρεια Καρολίνα είχε συχνά ημικρανίες, αλλά μια μέρα βίωσε τον χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής της, σύμφωνα με τον σύζυγό της Έρικ. Πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, όπου ήταν σαφές ότι η Λι υπέφερε από ανεύρυσμα εγκεφάλου. Δυστυχώς, πέθανε δυο μέρες αργότερα.

Υπάρχουν μερικές προειδοποιητικές ενδείξεις που υποδηλώνουν το ανεύρυσμα του εγκεφάλου:

  • Βασανιστικός και πάρα πολύ έντονος πονοκέφαλος-Υπερβολική και ξαφνική ευαισθησία στο φως-Συνεχής αίσθηση ναυτίας και η ανάγκη για εμετό-Θολή ή διπλή όραση
  • Κλείνουν τα μάτια ξαφνικά-Σκληρός λαιμός-Αίσθημα μουδιάσματος στο πρόσωπο-Ένας εξαιρετικά αιχμηρός πόνος πάνω ή πίσω από το ένα μόνο μάτι, κάτι σαν μαχαίρι
  • Χάνεται η συνείδηση-Μη υπαρκτή θόρυβοι παρόμοιοι με εκρήξεις ή πυροβολισμούς όπλων
  • Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα ή γνωρίζετε κάποιον που τα έχει, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ειδικό. Δεν είναι όλοι οι πονοκέφαλοι ίδιοι και η λήψη μέτρων προφύλαξης σώζει ζωές.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share