Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ισχυρές καταιγίδες για το Σαββατοκύριακο σε αυτά τα μέρη» - Πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη

Δείτε αναλυτικά!

29 Μαΐου 2020 19:02
«Ισχυρές καταιγίδες για το Σαββατοκύριακο σε αυτά τα μέρη» - Πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Άστατος θα είναι ο καιρός, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη, και το Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες.

Για σήμερα (29/5), η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ ανέφερε, ότι οι άνεμοι δε θα ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία θα έφτανε τους 25 βαθμούς. Παρόμοιο θα ήταν το σκηνικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο (30/5) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα βόρεια, για να εξαπλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές έως τη Δευτέρα (1/6), χωρίς να αλλάζει η θερμοκρασία, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς μίλησε για... καιρό για μπάνιο.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς προβλέπονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ακόμα, ενδέχεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση στα βόρεια. Έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε σειρά περιοχών της χώρας, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Θα υπάρξουν ωστόσο και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από την Δευτέρα και συνεχίστηκε χθες με ένα πολύ δυνατό μπουρίνι να χτυπά το απόγευμα στην Αθήνα. Για σήμερα, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια, αλλά θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Ο υδράργυρος θα ανέβει και έτσι η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 και στην Κρήτη από 11 έως 24.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share