Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 5 νέα κρούσματα και 2.909 συνολικά

Έκτακτη ανακοίνωση!

29 Μαΐου 2020 17:53
Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 5 νέα κρούσματα και 2.909 συνολικά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό δεν υπάρχει στην Ελλάδα, με πέντε νέα κρούσματα να ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Σωτήρη Τσιόδρα, φτάνοντας το σύνολο στα 2.909.

Στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, που έχει αναθεωρηθεί μετά από έλεγχο των δεδομένων, το 55.2% αφορά άνδρες. Τα 4 αφορούν συρροή κρουσμάτων και το ένα πτήση από το εξωτερικό.

Από τα 2.909 κρούσματα, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ σοκ προκαλεί ο θάνατος βρέφους από τον φονικό ιό.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

Αποκάλυψη: Έτσι θα διασκεδάζουμε στα κλαμπ στην εποχή του κορωνοϊού

Η άρση των μέτρων του κορωνοϊού συνεχίζεται και οι χώρες της Ευρώπης επιχειρούν να επανέλθουν στην κανονικότητα, με τη διασκέδαση στα κλαμπ να είναι επίσης, φυσικά, διαφορετική.

Στην Ισπανία, δε, αποφάσισαν με ποιο τρόπο θα διασκεδάζουν όσοι επισκέπτονται τα κλαμπ, που αποτελούν μια αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων της χώρας. Ο αρμόδιος οργανισμός για την νυχτερινή διασκέδαση μαζί με το Ινστιτούτο τουριστικής ποιότητας της χώρας, μάλιστα, ανακοίνωσαν μέτρα για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αλλά και παράλληλη παρουσία πελατών και εργαζομένων.

Στον οδηγό, που εξέδωσαν για τα κλαμπ, πάντως, προτείνουν την χρήση των εξωτερικών χώρων για όσους υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ξεκινώντας από εκεί για να συνεχίσουν με τα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που φυσικά ισχύει και για τον χώρο της εστίασης στην Ελλάδα.

Σε δεύτερο επίπεδο, που θα αφορά την προσβασιμότητα στο εσωτερικό των κλαμπ, θα χρειαστεί προσαρμογή με διάφορους τρόπους, με τους Ισπανούς να επιχειρούν να βρουν λύσεις μέσω της τεχνολογίας, για να διατηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις.

Έτσι θα διασκεδάζουμε στα κλαμπ στην εποχή του κορωνοϊού

Το κάθε κλαμπ, επομένως, θα χρειαστεί να χρησιμοποιεί μια δική του εφαρμογή ή ηλεκτρονική ιστοσελίδα, ώστε να διευκολύνονται πράξεις, όπως η πληρωμή των ποτών. Περνώντας, δηλαδή, έναν κωδικό QR, όπως συμβαίνει σε άλλες εφαρμογές, σαν την πρόσβαση στο WhatsApp μέσω υπολογιστή, θα γίνονται οι συναλλαγές χωρίς επαφή.

Το ίδιο έγγραφο, παράλληλα, προτείνει σίγουρα την χρήση των «ρεζερβέ» χώρων και των VIP τραπεζιών με κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απόσταση ανάμεσα σε κάθε παρέα.

Πιο δύσκολο, βέβαια, είναι να βρεθεί μια λύση για την πίστα, όπου οι θαμώνες χορεύουν. Εκεί, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ οι... χορευτές πρέπει να κινούνται σε συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος θα ορίζεται από πλέγματα, που θα έχει τοποθετήσει το κατάστημα. Καθένας, λοιπόν, για να μην είναι όλοι συνωστισμένοι, θα έχει τη δική του... ζώνη χορού.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος οδηγός ζητά από κάθε κλαμπ, ανάλογα με την χωρητικότητά του, να ορίσει το πόσοι θα επιτρέπεται να είναι πάνω στην πίστα την ίδια στιγμή, διαθέτοντας και κάποιον που θα επιβλέπει το τι συμβαίνει.

Τέλος, αναφορικά με τα μπάνια, θα είναι υποχρεωτικό το πλύσιμο των χεριών μπαίνοντας και βγαίνοντας από αυτά, με τους ιδιοκτήτες να οφείλουν να προσλάβουν σχετικό ελεγκτικό προσωπικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share