Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

6χρονο κοριτσάκι πέθανε από καρκίνο: Άφησε κρυφά μηνύματα σε όλο το σπίτι για να τα βρουν οι γονείς της μετά το... τέλος

Η ιστορίας της 6χρονης πραγματικά συγκλονίζει!

29 Μαΐου 2020 11:49
6χρονο κοριτσάκι πέθανε από καρκίνο: Άφησε κρυφά μηνύματα σε όλο το σπίτι για να τα βρουν οι γονείς της μετά το... τέλος
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Το σώμα της 6χρονης Έλενα Ντέσεριτς άρχισε να υπολειτουργεί από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο τελευταίου σταδίου. Σταδιακά έχανε την ομιλία της, την κινητικότητά της και τη νεανική της ανεμελιά. Αλλά ακόμα και όταν οι μύες στη γλώσσα της την πρόδωσαν, εκείνη βρήκε έναν τρόπο να μιλήσει στην οικογένειά της, ακόμη και μετά το θάνατό της. Mια ιστορία που μας φέρνει στο φως την αντίστοιχη με το 4χρονο κοριτσάκι με καρκίνο στον εγκέφαλο είπε την τελευταία του επιθυμία, λίγο πριν πεθάνει!

Ο Μπρουκ και η Κέιθ Ντέσεριτς από το Σινσινάτι του Οχάιο είχαν δύο κορίτσια, την Γκρατς και την Έλενα . Η Έλενα, η μεγαλύτερη, είχε έντονα μπλε μάτια και μεγάλα μάγουλα, αλλά παρά την κοριτσίστικη εμφάνισή της ήταν ένα πολύ ώριμο παιδί.

“Η Έλενα ήταν πολύ ώριμη για την ηλικία της,” είπε η Κέιθ στο The Mirror.

Η μικρή Έλενα που πέθανε από καρκίνο

Το θαρραλέο κορίτσι είχε αγάπη για τις τέχνες και τα βιβλία. Ήθελε να γίνει δασκάλα και μητέρα. Οι γονείς της θυμούνται τότε που προσπαθούσε να κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Τώρα, το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και οι ίδιοι.

Μέσα σε ένα διάστημα 48 ωρών, η οικογένεια Ντέσεριτς κατέρρευσε.

Η Έλενα μεταφέρθηκε στα επείγοντα, επειδή άρχισε να χάνει τα λόγια της και είχε προβλήματα στο περπάτημα. Δύο ημέρες αργότερα, η μικρή έκανε μια μαγνητική τομογραφία σε ένα τοπικό νοσοκομείο, και οι Ντέσεριτς βρέθηκαν να είναι καθισμένοι σε ένα νοσοκομειακό δωμάτιο και να περιμένουν. Τέσσερις ώρες μετά τη μαγνητική τομογραφία, μία γιατρός μπήκε στο δωμάτιο, και απ’ τα μάτια της έσταζαν δάκρυα.

Η Έλενα είχε διαγνωστεί με DIPG, έναν σπάνιο και μη χειρουργήσιμο όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος την άφησε με προσδόκιμο ζωής μόλις λίγους μήνες.

6 χρονο κοριτσάκι πέθανε από καρκίνο

Οι γονείς της καταστράφηκαν

“Δεν θα την καμαρώσω να κάνει τα πρώτα της μαθήματα οδήγησης, να παίρνει το πτυχίο της, δεν θα τη ντύσω νυφούλα..,” έγραψε η μητέρα της στο βιβλίο της, το Notes Left Behind.

Έπρεπε να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο που τους είχε απομείνει. Έτσι, οι Ντέσεριτς αποφάσισαν να μην πουν στην Έλενα και την Γκρατς ότι η Έλενα θα πεθάνει, απλά τους είπαν ότι η Έλενα είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι, για να θωρακίσουν τη Γκρατς από το αναπόφευκτο αποτέλεσμα.

Όλη η ενέργεια της οικογένειας διοχετεύτηκε στο να είναι η Έλενα χαρούμενη. Όλα τα υπόλοιπα στη ζωή τους αναστάλθηκαν, σταμάτησαν και την ανακαίνιση του σπιτιού τους, και έμειναν δίπλα της, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, προσπαθώντας να κατανοήσουν τα ακαταλαβίστικα λόγια που έβγαζε από το στόμα της.

Επίσης, συγκέντρωσαν μια λίστα με τις επιθυμίες της.

Ήθελε να πάει σε ένα εστιατόριο που ήταν γνωστό για το τσίλι του, μόλις ένα μίλι από το σπίτι τους. Ήθελε μια βόλτα με μία άμαξα, ν’ ανέβει στον Πύργο του Άιφελ και να φάει το αγαπημένο της φαγητό που ήταν μακαρόνια με τυρί. Είπε, επίσης, στον πατέρα της να την πάει με την αδερφή της στο ‘δρόμο με τα φορέματα,’ ένα δρόμο γεμάτο μαγαζιά με νυφικά από τον οποίο περνούσαν συχνά με τη μητέρα της.

Η Έλενα έζησε για οκτώ μήνες μετά τη διάγνωσή της, αλλά τον Αύγουστο του 2007 υπέκυψε στην ασθένεια.

Κοριτσάκι πέθανε από καρκίνο

Ο Μπρουκ και η Κέιθ προσπάθησαν σιγά-σιγά να ξεπεράσουν τη θλίψη τους. Συνέχισαν την ανακαίνιση, ελπίζοντας ότι η αλλαγή του σπιτιού τους θα τους βοηθούσε να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Αλλά καθώς καθάριζαν, οι Ντέσεριτς ανακάλυψαν ένα σημείωμα από την Έλενα που είχε κρύψει στην βιβλιοθήκη της. Το άνοιξαν χωρίς να το σκεφτούν.

“Αισθάνθηκα σαν να πήρα μια μικρή αγκαλιά από αυτήν,” είπε ο Μπρουκ στο Today, “όταν μας έλεγε ότι μας κοιτούσε ακόμα κι αν δεν ήταν μαζί μας.”

Όταν η γιαγιά της Έλενα τους τηλεφώνησε λέγοντας ότι βρήκε ένα σημείωμα στο σπίτι της, οι Desserich συνειδητοποίησαν τις αληθινές προθέσεις της Έλενα.

Σημειώσεις της υπήρχαν παντού, μέσα σε τσάντες, σε κάλτσες, ανάμεσα στις σελίδες βιβλίων. Όπου κι αν άγγιζαν, πλημμύριζαν με αναμνήσεις της Έλενα.

“Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις σημειώσεις της αν και ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολο για μας, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ,”δήλωσε η Κέιθ στο Today.

Τα μηνύματα από την Έλενα ήταν γραμμένα σε χοντρά κομμάτια χαρτιού κομμένα σε σχήμα καρδιάς. Ένα γράφει, “Σ ‘αγαπώ, μαμά, μπαμπά και Γκρατς”. Μερικά απευθύνονταν στον αγαπημένο της σκύλο, τη Sally, που ήταν το κατοικίδιο της θείας της.

“Πιστεύουμε ότι η Έλενα το έκανε απλά για μας,” είπε η Κέιθστο The Mirror

Οι Ντέσεριτς πιστεύουν πλέον ότι η Έλενα γνώριζε ότι ήταν άρρωστη.

Κάθε μέρα, οι γονείς της προσπαθούσαν να κάνουν την Έλενα να περνάει όμορφα, παίρνοντάς της δώρα και υλοποιώντας τις επιθυμίες της όχι μόνο για να ευχαριστήσουν το παιδί τους, αλλά κυρίως για να μην καταλάβει ότι θα πεθάνει. Τα γραπτά της μηνύματα, όμως, δείχνουν ότι η μικρή ήξερε και ότι το είχε αποδεχτεί.

“Νομίζω ότι οι σημειώσεις της ήταν ο τρόπος να μας πει ότι όλα θα πήγαιναν καλά,” δήλωσε ο Μπρουκ στο DailyMail!

Αυτές οι σημειώσεις ήταν πολύτιμες, έτσι οι Desserich διατήρησαν την εικόνα της Έλενα μέσα από τα μηνύματα και τα ημερολόγιά της.

Οι γονείς της εξακολουθούν να κρατούν σφραγισμένη μία από τις σημειώσεις της Έλενα. Και η Γκρατς έχει επίσης μία αδιάβαστη. Δεν τις ανοίγουν ποτέ, επειδή φοβούνται ότι κάποια μέρα θα βρουν και το τελευταίο της μήνυμα και δεν θα ‘χουν άλλο να διαβάσουν. Συνεχίζουν με τη σκέψη ότι πάντα θα υπάρχει μια τελευταία λέξη που θα διαβάσουν από την Έλενα…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share