Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Πέθανε ο Μπομπ Γουέιτον σε ηλικία 112 ετών (Video)

Είχε αναγνωρισθεί από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο

29 Μαΐου 2020 09:05
Πέθανε ο Μπομπ Γουέιτον σε ηλικία 112 ετών (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Βρετανός Μπομπ Γουέιτον, τον οποίο είχε αναγνωρίσει το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως τον γηραιότερο άνδρα στον κόσμο, πέθανε από καρκίνο, σε ηλικία 112 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του. Επίσης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο Πρέσβης επί τιμή, Θέμος Στοφορόπουλος.

Ο πρώην εκπαιδευτικός και μηχανικός είχε ανακηρυχθεί τον Μάρτιο ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, έπειτα από τον θάνατο του προηγούμενου κατόχου του τίτλου, του Ιάπωνα Chitetsu Watanabe. Ο Γουέιτον «πέθανε ήσυχα στον ύπνο του» μέσα στο σπίτι του στο Άλτον του Χαμσάιρ, στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, ανέφερε η οικογένειά του.

Ο Μπομπ Γουέιτον γιόρτασε τα τελευταία γενέθλιά του στις 29 Μαρτίου σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, για την οποία σχολίασε ότι «ο κόσμος έχει κάπως αναστατωθεί». Αρνήθηκε όμως να δεχτεί μια ευχετήρια κάρτα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφενός επειδή του είχε ήδη στείλει τουλάχιστον 10 τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου επειδή το έξοδο θα το επωμίζονταν οι Βρετανοί φορολογούμενοι.

Ο Μπομπ Γουέιτον γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1908 στο Γιορκσάιρ, σε μια πολυμελή οικογένεια. Είχε έξι αδέλφια και απέκτησε τρία παιδιά, 10 εγγόνια και 25 δισέγγονα.

«Νομίζω ότι το γέλιο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο προκαλούνται από τους ανθρώπους που παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά», είχε δηλώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο BBC, λέγοντας ότι το μυστικό της μακροζωίας του ήταν «να αποφύγει τον θάνατο».

«Με μεγάλη λύπη, η οικογένεια Γουέιτον ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου μας Μπομπ Γουέιτον. Ένα πρότυπο για όλους μας, έζησε τη ζωή του δείχνοντας ενδιαφέρον για κάθε είδος ανθρώπου από όλο τον κόσμο.

Έβλεπε τον καθένα ως αδελφό ή αδελφή του και πίστευε στο να αγαπά και να δέχεται και να φροντίζει ο ένας τον άλλο. Είχε πολλές, πολλές φιλίες και διάβαζε και μιλούσε για την πολιτική, τη θεολογία, την οικολογία και ακόμη περισσότερα μέχρι το θάνατό του. Νοιαζόταν επίσης πολύ για το περιβάλλον.

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμά του ήταν ένα εργαστήριο, γεμάτο με έπιπλα, ανεμόμυλους και γρίφους που έφτιαχνε και πουλούσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συχνά από κομμάτια ξύλου που μάζευε από τα σκουπίδια.

Είμαστε τόσο ευγνώμονες που μέχρι το τέλος ο Μπομπ παρέμεινε ο πνευματώδης, ευγενικός, πεπειραμένος, συνομιλητής, πατέρας, παππούς και προπάππους και θα μας λείψει πολύ», αναφέρει σε ανακοίνωση η οικογένειά του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share