Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καίγονται οι ΗΠΑ από τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (videos)

Κακός χαμός!

29 Μαΐου 2020 07:58
Καίγονται οι ΗΠΑ από τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δολοφονία Αφροαμερικάνου: Ένας νεκρός, φωτιές, σοβαρά επεισόδια, δεκάδες συλλήψεις. Δεν λένε να κοπάσουν η οργή και η ένταση στη Μινέαπολη των ΗΠΑ, στον απόηχο της αποτρόπαιας δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικό που τον είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος, άοπλο και χωρίς χειροπέδες, ασκώντας του ασφυκτική πίεση στον λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων την Τετάρτη, όπως ανέφερε η αστυνομία, ενώ ένα άτομο συνελήφθη, με τις Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άνδρας αυτός.

Μάλιστα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δολοφονία Αφροαμερικάνου: Διαλύονται οι ΗΠΑ

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό και πυροτεχνήματα και έσπασαν τα τζάμια σε ένα αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε καταστήματα καθώς και σε ένα υπό ανέγερση κτήριο, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν έλειψε και το πλιάτσικο, αφού διάφοροι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν μαγαζιά και αγορές λαχανικών, σπάζοντας τζαμαρίες.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτζ, έγραψε στο twitter ότι οι διαδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» και απηύθυνε έκκληση στους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν τους δρόμους, ώστε να αφήσουν την πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο Λος Άντζελες, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της αστυνομικής βίας, με αφορμή τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, με μια ομάδα από αυτούς να επιτίθεται σε όχημα της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνιας.

«Οι φιλειρηνικές διαδηλώσεις είναι ορόσημο της χώρας μας. Η βία είναι αδικαιολόγητη και μας οδηγεί μακριά από το πραγματικό νόημα των διαδηλώσεων. Απευθύνω έκκληση σε όλους μας να διαδηλώνουμε ειρηνικά χάριν της δημόσιας ασφάλειας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σερίφης της Κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιγιανουέβα.

Στο Μέμφις του Τενεσί η αστυνομία απάντησε στους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον δύο άτομα συνελήφθησαν, όπως μεταδίδει το δίκτυο WHBQ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share