Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καταιγίδες και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πότε έρχεται το καλοκαίρι;

28 Μαΐου 2020 22:06
Καταιγίδες και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε σειρά περιοχών της χώρας, με τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα κι ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης είναι εδώ για να δούμε τι έχουμε μπροστά μας.

Καταιγίδες και χαλάζι αναμένεται και από τις αρχές του Ιουνίου, όπως και αύριο Παρασκευή (29/5). Την Κυριακή έρχεται μάλιστα ένα νέο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας, και νέα επιδείνωση του καιρού. Έτσι το σκηνικό θα είναι βροχερό την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ από Τετάρτη αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Το καλοκαίρι επιστρέφει και από όσο φαίνεται θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Ο λόγος που από τα 40άρια πήγαμε... στον χειμώνα: Γιάννης Καλλιάνος και Χρήστος Ζερεφός εξηγούν

Από τα 40άρια και τον καύσωνα πριν από λίγο καιρό, έχουμε οδηγηθεί πια σε Χριστουγεννιάτικες συνθήκες, όπως τις χαρακτήρισε ο Τάσος Αρνιακός, με τους Γιάννη Καλλιάνο και Χρήστο Ζερεφό να εξηγούν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ο μετεωρολόγος του MEGA και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον άστατο καιρό που σημειώνεται στην Ελλάδα μετά από καύσωνα.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιάνος η αστάθεια στον καιρό είναι συχνό φαινόμενο στη μεταβατική περίοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι.

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι ο κ. Ζερεφός ενημέρωσε πρόσφατα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στη χώρα, προσθέτοντας ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα για καταστροφές καλλιεργειών από αγρότες.

Από την πλευρά του ο κ. Ζερεφός υπογράμμισε ότι είναι σπάνιες οι φορές που το θερμόμετρο έχει πέσει από τους 40 βαθμούς Κελσίου στο 0οC, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει σε ερημικές τοποθεσίες, όπως η Σαχάρα.

Παράλληλα, ο Χρήστος Ζερεφός εστίασε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία στην Ελλάδα δημιουργεί ξηρασία και τόνισε ότι πλέον απειλείται με ερημοποίηση το 40% της χώρας σε 30-40 χρόνια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share