Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σημαντική μείωση

28 Μαΐου 2020 19:45
Κορωνοϊός στην Ιταλία: 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση στην Ιταλία, αφού καταγράφηκαν 70 θάνατοι από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ενώ 16 άνθρωποι βγήκαν από τις ΜΕΘ, και άλλοι 350 που νοσηλεύονταν, πήραν εξιτήριο.

Συνολικά, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 489 ασθενείς, ενώ 7.379 είναι εκείνοι στους απλούς θαλάμους των νοσοκομείων. Ακόμη, 40.118 είναι εκείνοι που βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα.

Έπεσε από τους 100 ο αριθμός των νεκρών, και μειώθηκαν σε σχέση με χθες, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 33.142. Αυτοί που ανέρρωσαν ήταν 3.503 στο ίδιο διάστημα, σε σύγκριση με τους 2.443 χθεσινούς.

Τέλος, οι νέες μολύνσεις ήταν 593 σε σχέση με τις χθεσινές 584.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 3 νέα κρούσματα - 2 θάνατοι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει και γραπτώς για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σήμερα (28/5) καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

” Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2906, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 630 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1658 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 4 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 175 θανάτους συνολικά στη χώρα, και ο τελευταίος είναι αυτός ενός 83χρονου. Οι 52 (29.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 170467 κλινικά δείγματα”.

Κορωνοϊός: Ετοιμάζουν τεστ για τους τουρίστες σε 20 νησιά

Η φετινή περίοδος του καλοκαιριού θα είναι διαφορετική για τα νησιά μας ελέω κορωνοϊού, με τα τεστ να ετοιμάζονται σε 20 εξ αυτών για τους τουρίστες, μέσω ειδικών μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν, ώστε να πραγματοποιούνται.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» στη διαδικτυακή του έκδοση, οι αρμόδιοι του υπουργείου Yγείας δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε ποιες υγειονομικές μονάδες και σε ποια νησιά θα τοποθετηθούν τα 20 συστήματα στα οποία θα ελέγχονται οι τουρίστες που πιθανώς να εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα αλλά και ο ντόπιος πληθυσμός, ενώ ο Χαράλαμπος Γώγος προειδοποίησε να είμαστε έτοιμοι για τουρίστες με κρούσματα.

Άλλωστε ο φόβος των Aρχών από την πρώτη στιγμή ήταν όταν θα φθάσουν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας και θα μοιραστούν στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πώς θα ελέγχονται αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό.

Γι' αυτό και επελέγη η λύση της αγοράς νέων συστημάτων για PCR εξέταση που δείχνει πιθανή ενεργή λοίμωξη από κορωνοϊό. Εξάλλου, η μεταφορά δειγμάτων στις μεγάλες πόλεις θα ήταν μία χρονοβόρος διαδικασία που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη διαχείριση των πιθανών κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, βέβαιη ότι θα αποκτήσει το νέο σύστημα για τα τεστ είναι η Πάρος και, πιθανώς, και η Μύκονος λόγω του αναμενόμενου μεγάλου κύματος επισκεπτών, ενώ μέχρι στιγμής οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε άλλες Μονάδες Υγείας.

Ταυτόχρονα, ξεκινά σύντομα η διαδικασία για την αγορά των συστημάτων για την πραγματοποίηση των τεστ, αλλά και η διαπραγμάτευση των τιμών, ενώ θα επιλεγούν μηχανήματα που να μπορούν σχετικά εύκολα να μεταφερθούν στα νησιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share