Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγικό: Έδεσαν με κοντή αλυσίδα το σκύλο τους για να μην μπορεί να κάτσει! (photos)

Έδιωχναν γελώντας όποιον πήγαινε να τον βοηθήσει

28 Μαΐου 2020 15:20
Τραγικό: Έδεσαν με κοντή αλυσίδα το σκύλο τους για να μην μπορεί να κάτσει! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν οι φωτογραφίες ενός ανήμπορου σκύλου από το Teloloapan του Μεξικού, που απεικόνιζαν το βάναυσο περιορισμό του και τα βασανιστήρια του κάτω από τον καυτό ήλιο, έγιναν viral, οι φιλόζωοι εξοργίστηκαν και απαιτούσαν άμεση δράση, σε αντίθεση με την ιστορία που σας παρουσιάσαμε το πρωί με τον 33χρονο και τον σκύλο.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σκύλος ήταν δεμένος από μια πολύ κοντή αλυσίδα, η οποία δε του άφηνε περιθώριο να κινηθεί ή ακόμα και να σταθεί. Ήταν στα πίσω πόδια του όλη την ημέρα και αφέθηκε να πνίγεται. Οι φερόμενοι «ιδιοκτήτες» του σκύλου κατοικούν στη γειτονιά Emiliano Zapata στο Teloloapan του Μεξικού.

Η αλυσίδα που ήταν δεμένη στο λαιμό του σκύλου ήταν τόσο κοντή που δεν μπορούσε καν να καθίσει ή να σταθεί χωρίς να αγωνιστεί. Κανένα από τα μαρτύριά του δεν φάνηκε να συγκινεί τους άκαρδους ιδιοκτήτες του, καθώς ισχυρίστηκαν αλαζονικά ότι το «σκυλί είναι μια χαρά» και η «ευημερία» του φροντίζεται.


Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες σκληρές πράξεις επιβάλλονται σε σκύλους. Αυτά τα ζώα μας εμπιστεύονται τη ζωή τους, και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα αντιμετωπίζουμε με καλοσύνη και ισότητα.

Οι κακοποιήσεις σε ζώα σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τελειωμό και αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Ακούμε παρόμοιες ιστορίες φρικτών πράξεων σε σκύλους (και άλλα ζώα) σε σχεδόν καθημερινή βάση, και ευτυχώς με τη βοήθεια των κοινωνικών μέσων, μας δίνεται η ευκαιρία να τα σώσουμε και να πράξουμε υπεύθυνα.

Το να αφήσει κάποιος ένα σκύλο έξω στο καύσωνα όλη μέρα δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνουμε ελαφρά τη καρδία. Αυτά τα ζώα υποφέρουν από αφυδάτωση και θερμοπληξία πολύ χειρότερα από τους ανθρώπους. Μόλις πρόσφατα, στο Τέξας, ένα Golden Retriever υπέστη σοβαρά εγκαύματα στις πατούσες του λόγω της υπερβολικής θερμοκρασίας στο πεζοδρόμιο την ώρα που ο ιδιοκτήτης το έβγαλε βόλτα.

Πολλοί άνθρωποι που είδαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο ανησυχούσαν ότι το δύστυχο ζώο μπορεί να στραγγαλιστεί εντέλει, όταν δε θα μπορεί πλέον να στέκεται στα πόδια του.

Αυτού του είδους οι ιστορίες πρέπει να παροτρύνουν περισσότερους ανθρώπους να υπερασπίζονται τα ζώα, ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης όπως αυτή. Εάν τα βασανιστήρια αυτού του σκύλου αγνοούνταν εντελώς από τον ξένο που μοιράστηκε τις φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα, τότε ο σκύλος μπορεί να είχε πεθάνει μέχρι τώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share