Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο λόγος που από τα 40άρια πήγαμε... στον χειμώνα: Γιάννης Καλλιάνος και Χρήστος Ζερεφός εξηγούν

Δείτε αναλυτικά!

28 Μαΐου 2020 10:43
Ο λόγος που από τα 40άρια πήγαμε... στον χειμώνα: Γιάννης Καλλιάνος και Χρήστος Ζερεφός εξηγούν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Από τα 40άρια και τον καύσωνα πριν από λίγο καιρό, έχουμε οδηγηθεί πια σε Χριστουγεννιάτικες συνθήκες, όπως τις χαρακτήρισε ο Τάσος Αρνιακός, με τους Γιάννη Καλλιάνο και Χρήστο Ζερεφό να εξηγούν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ο μετεωρολόγος του MEGA και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον άστατο καιρό που σημειώνεται στην Ελλάδα μετά από καύσωνα.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιάνος η αστάθεια στον καιρό είναι συχνό φαινόμενο στη μεταβατική περίοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι.

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι ο κ. Ζερεφός ενημέρωσε πρόσφατα την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στη χώρα, προσθέτοντας ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα για καταστροφές καλλιεργειών από αγρότες.

Από την πλευρά του ο κ. Ζερεφός υπογράμμισε ότι είναι σπάνιες οι φορές που το θερμόμετρο έχει πέσει από τους 40 βαθμούς Κελσίου στο 0οC, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει σε ερημικές τοποθεσίες, όπως η Σαχάρα.

Παράλληλα, ο Χρήστος Ζερεφός εστίασε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία στην Ελλάδα δημιουργεί ξηρασία και τόνισε ότι πλέον απειλείται με ερημοποίηση το 40% της χώρας σε 30-40 χρόνια.

Καιρός: Συνεχίζεται το "μίνι" Φθινόπωρο - Βροχές και σήμερα

Άστατο θα είναι και σήμερα, το σκηνικό του καιρού, αφού σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βροχές θα είναι έντονες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Η κακοκαιρία, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα, με την θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όπως τόνισε ο Τάσος Αρνιακός, θα υπάρξει και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share