Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Η Ιωάννα πιο βαθιά πρέπει να πάρει...": Ραγδαίες εξελίξεις με την 34χρονη

Σοκάρουν οι εξελίξεις

28 Μαΐου 2020 10:18
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ανάσα από την εξιχνίαση της φρικτής υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα βρίσκονται οι αρχές, όπως είπε ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου.

«Φαίνεται ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα της συγκεκριμένης επίθεσης», τόνισε και πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της πολλά στοιχεία από το οπτικοακουστικό υλικό, κάποιες μαρτυρίες αλλά και τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο δικηγόρος της άτυχης 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, τόνισε από την πλευρά του πως αν ήταν μια απλή υπόθεση θα είχε βρεθεί ήδη η άκρη του νήματος και πως είναι απορίας άξιο πως δεν είδε κανείς κάτι ενώ το έγκλημα έγινε στις 9 το πρωί, σε πολυσύχναστο σημείο αλλά και με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που βοήθησαν την Ιωάννα.

Δεν απέκλεισε να γνωρίζει το δράστη, ωστόσο από την πρώτη στιγμή αναφέρει ότι δεν είχε με κανέναν το παραμικρό πρόβλημα και δεν πάει το μυαλό της σε κάποιον «ανοιχτό λογαριασμό». Ο κ. Λύτρας σχολιάζοντας την εκτίμηση του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα ότι το «κλειδί» το κρατά το ίδιο το θύμα, είπε ότι αυτό θα ίσχυε αν όντως γνώριζε ποιος της επιτέθηκε και δεν το έλεγε.

«Αν πράγματι ήξερε τα πάντα και δεν τα έλεγε, τότε ναι, το κλειδί είναι το θύμα. Από τη στιγμή όμως που σας λέω ότι δεν πάει πουθενά το μυαλό της, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι αυτή είναι το ‘’κλειδί’’. Αν ήταν κάτι με τόσο μεγάλη ζημιά που έχει πάθει θα το έλεγε κατευθείαν», τόνισε ο δικηγόρος της 34χρονης.

Για την κατάσταση του θύματος, ο κ. Λύτρας είπε ότι χθες έκανε το δεύτερο χειρουργείο πως και ο ίδιος την έχει δει για λίγα λεπτά καθώς η κατάστασή της είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν μπορεί να μιλήσει παραπάνω.

Από την πλευρά της, η εξελικτική ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, εξήγησε ότι δεν μπορεί να θεωρούμε εν δυνάμει θύτη όποιον έχουμε συγκρουστεί στην καθημερινή μας ζωής, καθώς οι καθημερινές συγκρούσεις δεν φτάνουν συνήθως σε τέτοια σημεία.

«Αυτό ήταν ένα ύπουλο χτύπημα. Οπότε πρέπει να δούμε πιο βαθιά και για να δει η Ιωάννα πιο βαθιά πρέπει να πάρει το χρόνο της».

Η κ. Λύτρα εκτιμά ότι το συγκεκριμένο έγκλημα από πίσω κρύβει μια πολύ προσωπική υπόθεση. «Ήταν κάτι που είχε να κάνει με τα προσωπικά της γιατί κρύβει εκδίκηση που θέλει να την συνοδεύει μια ζωή. Έχει να κάνει με το κομμάτι της εικόνας της. Είναι πολύ πιο σκληρό αυτό που συνέβη. Θέλει να την κάνει να υποφέρει για το υπόλοιπο της ζωής της», τόνισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share