Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαρύ πένθος - Στα μαύρα και η Βασιλική οικογένεια

Ενός λεπτού σιγή

27 Μαΐου 2020 18:38
Βαρύ πένθος - Στα μαύρα και η Βασιλική οικογένεια

Η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ντύθηκε στα μαύρα προς τιμήν των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αυτό τον τρόπο τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στην χώρα, όπως έκαναν και οι βουλευτές αλλά και οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Ισπανία -σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της χώρας- από την αρχή της επιδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 27.119 άνθρωποι, και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ισπανία έχουν φτάσει τα 236.259.

«Σεισμός» στο Buckingham: Δύσκολες ώρες με τον κορωνοϊό για τη βασιλική οικογένεια

«Σεισμό» έφερε στο Buckingham η έλευση του κορωνοϊού, αφού ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι ο μοναδικός, που βίωσε τις συνέπειές του, με τη βασιλική οικογένεια να περνά δύσκολες ώρες.

Για πάνω από δύο μήνες, μάλιστα, η Πριγκίπισσα Γιουτζίν έζησε με την αγωνία του πεθερού της, ο οποίος νοσηλευόταν, έχοντας προσβληθεί από τον φονικό ιό. Ο πατέρας του Τζακ Μπρούκσμπανκ πέρασε 9 εβδομάδες στο νοσοκομείο, με την Πριγκίπισσα να προειδοποιείται για τα χειρότερα, που θα μπορούσαν να έρθουν.

Τελικά, όμως, τα νέα είναι ευχάριστα για τη Γιουτζίν της Υόρκης, με τον Τζορτζ Μπρούκσμπανκ να κερδίζει τον κορωνοϊό στα 71 του χρόνια, έχοντας αρρωστήσει μετά από ένα ταξίδι στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, η οποία επίσης προσβλήθηκε από τον ιό, αλλά έμεινε στο σπίτι της, καθώς και τη μητέρα της Γιουτζίν, Σάρα Φέργκιουσον, ο Μπρούκσμπανκ πέρασε, μάλιστα, πέντε από τις εννέα εβδομάδες στην εντατική στο Τσέλσι. «Μετά από μια τραχειοτομή, η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται όσο περνούσε ο καιρός και, μετά, διακομίστηκε σε νοσοκομείο ειδικό σε καρδιοπάθειες και λοιμώξεις του πνεύμονα», αναφέρουν οι δυο τους, με τον πεθερό της εγγονής της Βασίλισσας Ελισάβετ, εν συνεχεία, να αναρρώνει στο σπίτι του.

Ο Μπρούκσμπανκ τονίζει, πια, ότι είναι απολύτως υγιής μετά από αυτή την περιπέτεια, αναφέροντας πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε εξαιρετική δουλειά, είναι φοβερός ο τρόπος που με πρόσεχαν. Τίποτα δε με προβλημάτισε όλο αυτό τον καιρό, τους χρωστάω τη ζωή μου».

Η Γιουτζίν, από την πλευρά της, ήταν διαρκώς στο πλευρό του και διαρκώς μιλούσε για την πορεία της υγείας του πεθερού της, έχοντας περάσει την καραντίνα της στο Ουίντσορ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share