Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Ανδρέας Μουσαλίμας

Θρήνος

27 Μαΐου 2020 17:01
Πέθανε ο Ανδρέας Μουσαλίμας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο θρυλικός ομογενής βετεράνος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου Ανδρέας Μουσαλίμας (Andrew Mousalimas). Επίσης, παγκόσμιο πένθος προκάλεσε ο θάνατος διάσημου ποδοσφαιριστή στα 23 του χρόνια.

Ο Μουσαλίμας βρισκόταν ως στρατιώτης στο Fort Bliss του Τέξας όταν στρατολογήθηκε στη μονάδα των Ελληνοαμερικανών. Ήταν γιος Ελλήνων μεταναστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δυτικό Όκλαντ.

Πέθανε ο Στάνλεϊ Χο - Είχε 17 παιδιά (Video)

Ο βασιλιάς του τζόγου του Μακάο, Στάνλεϊ Χο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98, ο οποίος αφήνει πίσω του 17 παιδιά! Σοκ επικρατεί και στο χώρο του πολιτισμού καθώς έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος, σε ηλικία 87 ετών.

Γνωστός ως ο «νονός» των καζίνων του Μακάο, ο μεγιστάνας αυτός, που γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, είδε την περιουσία του να απογειώνεται παράλληλα με την θεαματική μεταμόρφωση του Μακάο, από μια κοιμισμένη πόλη πριν από μερικές δεκαετίες, σε παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου, με τζίρο που υπερβαίνει αυτόν του Λας Βέγκας.

«Ο πατέρας μου πέθανε γαλήνια γύρω στις 13:00 στο Hong Kong Sanatorium and Hospital», δήλωσε στους δημοσιογράφους η κόρη του, η Πάνσι. «Ως μέλος της οικογένειας του Στάνλεϊ Χο, σας το ανακοινώνω με αληθινή θλίψη». Από την πλευρά του, το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV παρουσίασε τον Χο ως «έναν πατριώτη επιχειρηματία».

Ο μεγιστάνας, ο οποίος λάτρευε τον χορό και συμβούλευε τους πιο κοντινούς και αγαπημένους του ανθρώπους να αποφεύγουν τον τζόγο, ηγήθηκε μιας από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις τυχερών παιγνιδιών στον κόσμο μέσω της εταιρείας του SJM Holdings (Sociedade de Jogos de Macau Holdings), η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αυτή παραμένει ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές του τομέα των τυχερών παιγνιδιών στην πρώην πορτογαλική αποικία.

Ο Στάνλεϊ Χο οικοδόμησε την αυτοκρατορία του έχοντας το μονοπώλιο της εκμετάλλευσης των καζίνο του Μακάο από το 1962 έως το 2002, χρονολογία από την οποία η αγορά άνοιξε στον ανταγωνισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share