Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

«Έχει καρκίνο και επιληψία...» - Σοκ με την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τι συμβαίνει τελικά;

27 Μαΐου 2020 15:40
«Έχει καρκίνο και επιληψία...» - Σοκ με την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Σοκ φέρνουν νέες φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ιστοσελίδα να αναφέρει, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει καρκίνο, έχοντας πρόσφατα υποβληθεί σε σχετική επέμβαση, αλλά και επιληψία.

Σύμφωνα με την Nordic Monitor αυτή η άσχημη κατάσταση στην υγεία του Ερντογάν ίσως εξηγεί και την κάποιες φορές ασταθή συμπεριφορά του, τα ξεσπάσματα οργής του και τις αντικρουόμενες θέσεις του οι οποίες μπερδεύουν πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές, την ώρα που φαίνεται, μάλιστα, να ετοιμάζει νέο κύμα μεταναστών για τον Έβρο.

Επικαλούμενο έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνουν την αλήθεια τω ισχυρισμών του, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 – σε ηλικία 57 ετών – ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη. Το 2012 ακολούθησε και δεύτερη εγχείρηση.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τότε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαρμαρά από μια ομάδα εννέα χειρουργών με επικεφαλής τον Μπούργκα και τον βοηθό του, τον δρα Μπαλίκ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει, ο καρκίνος αποκαλύφθηκε σε εξέταση, όταν ο Τούρκος πρόεδρος είχε διαμαρτυρηθεί για προβλήματα στην πέψη. Μετά από εξετάσεις, ενημερώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο στο 3ο στάδιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς την εποχή που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποβαλλόταν σε εγχείρηση για καρκινικό όγκο.

Χειρουργός που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση του σημερινού Τούρκου προέδρου, αποκάλυψε (χωρίς να αποκαλύπτει το όνομά του) στο Nordic Monitor ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, αλλά όχι σε ακτινοβολίες, γεγονός που επέτρεψε στον πρόεδρο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργικός.

«Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση για αυτόν τον τύπο καρκίνου μπορούν να ζήσουν υγιείς έως και 20 χρόνια», δηλώνει στην ιστοσελίδα ο χειρουργός.

Παρά τα προβλήματα της υγείας του, ο πρόεδρος Ερντογάν μοιάζει αρκετά λειτουργικός και υγιής κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του, οι οποίες είναι μάλιστα συχνές, ακόμη και σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιστάσεις που έχει εμφανιστεί να χάνει την ισορροπία του ενώ περπατάει ή να αποκοιμιέται στη διάρκεια συνεντεύξεων τύπου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Ερντογάν πάσχει και από επιληψία. Στις 17 Οκτωβρίου του 2006 βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Εθνοσυνέλευση όταν έπαθε κρίση. Αμέσως μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, το Güven. Το γραφείο του έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία έλεγε ότι έπεσε η αρτηριακή του πίεση, εξαιτίας της νηστείας για το Ραμαζάνι.

Στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Ο ίδιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν όλοι οι νοσοκόμοι και το διοικητικό προσωπικό, ενώ δεν υπήρξε ποτέ επίσημο εξιτήριο.

Ο δημοσιογράφος Σερντάρ Οζόι ήταν εκείνος που τράβηξε τις φωτογραφίες του Ερντογάν, όταν μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Συνελήφθη από τους σωματοφύλακες του προέδρου.

Όπως αναφέρει το Nordic Monitor η νευρολόγος δρ. Fethiye Sümer Güllap ήταν η πρώτη που εξέτασε τον Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος υπέφερε από κρίση επιληψίας. Αργότερα, η γιατρός ανέφερε ότι τα σχετικά έγγραφα εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο. Η γιατρός έχασε τη ζωή της σε ηλικία 42 ετών, κάτω από ύποπτες συνθήκες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share