Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» 40 μέρες μετά... αλλά με την ίδια λάμψη (videos+photos)

Μια μεγάλη γιορτή σε όλη την χώρα

27 Μαΐου 2020 08:21
Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» 40 μέρες μετά... αλλά με την ίδια λάμψη (videos+photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να είπαμε το «Χριστός Ανέστη» ύστερα από 40 μέρες, σε σύγκριση με την προγραμματισμένη ημερομηνία για το Πάσχα, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τους πιστούς από το να συρρεύσουν με μέτρα προστασίας και να ζήσουν αυτή την ιδιαίτερη Ανάσταση με την ίδια λάμψη.

Σε κλίμα λαμπρότητας τελέστηκε στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα η Εσπερινή Δοξολογία και η Θεία Λειτουργία. Στα βίντεο από αρκετά μέρη της χώρας φαίνεται πως οι πιστοί λαχταρούσαν αρκετά αυτή τη στιγμή, έστω και υπό ιδιαίτερες συνθήκες.

Τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορωνοϊού, με τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση μάσκας, άπαντες συγκεντρώθηκαν στον Καθερικό Ναό Αθηνών.

Στη Μητρόπολη Αθηνών παρέστη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φορώντας μάσκα.

Στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά οι πιστοί τηρούν ευλαβικά τις αποστάσεις και ανάβουν ένα κεράκι. Για τους πιστούς έχουν τοποθετηθεί καρέκλες και εξωτερικά της εκκλησίας.

Στην Πάτρα, Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TheBest, αυτές οι αγρυπνίες δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά την Αναστάσιμη Ακολουθία η οποία χάθηκε εξαιτίας των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος παραβρέθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Στη Λαμία, επίσης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και τους αναστάσιμους ύμνους της Εκκλησίας στην είσοδο, συνοδεία δεκάδων πιστών με την λαμπάδα τους.

Μύκονος: Σάλος για πάρτι με χανούμισσες και στριπτίζ σε εκκλησία - Η... γιορτή που έστησε πασίγνωστη οικογένεια του νησιού

Πάρτι με «χανούμισσες», στριπτίζ σε εκκλησία και συνωστισμό φέρεται να διοργάνωσε γνωστή οικογένεια της Μυκόνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και μάλιστα μέσα σε εκκλησία στην Άνω Μέρα, το βράδυ της 23ης Μαΐου.

Το πάρτι, με καλεσμένα 250 άτομα, στήθηκε με αφορμή την... Διαβάστε την συνέχεια στο... youweekly.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share