Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Απάτη στα ΑΤΜ: Αν πατήσετε να κατεβάσετε 600 ευρώ τότε...

Προσοχή!

27 Μαΐου 2020 07:36
Απάτη στα ΑΤΜ: Αν πατήσετε να κατεβάσετε 600 ευρώ τότε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η περιπέτεια ενός Έλληνα πολίτη σε ΑΤΜ χρίζει ιδιαίτερης προσοχής! Συγκεκριμένα επιχειρηματίας έπεσε θύμα από πελάτη του.

Ο απατεώνας – πελάτης τον έστειλε σε ATM για να παραλάβει τα χρήματά του. Δηλαδή, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε καταθέσει στο λογαριασμό του. Ωστόσο, αντί για να τον πληρώσουν, του πήρε το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο υποτίθεται πως θα του έδινε. Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να "διαβάσουν" την πιστωτική σας κάρτα.

Απάτη ΑΤΜ

Τι ακριβώς έγινε;

Ο 43χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα την περασμένη Κυριακή από έναν άγνωστο. Εκείνος του είπε πως είχε κάνει κράτηση για συνεστίαση στο εστιατόριό του. Μάλιστα, ήθελε να του καταθέσει τα χρήματα μέσω εφαρμογής σε ΑΤΜ. Έτσι, τον έπεισε να πάει στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας του νησιού. Έπειτα, ο επιχειρηματίας έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του έδινε.

Το θύμα πήγε με τη χρεωστική του κάρτα στο ATM. Στη συνέχεια πληκτρολόγησε το ποσό των 600 ευρώ. Δηλαδή, το χρηματικό ποσό, το οποίο υποτίθεται ότι θα εισέπραττε. Όμως, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του το συγκεκριμένο ποσό, αλλά αντίθετα του αφαιρέθηκε!

Μετά από το συγκεκριμένο συμβάν, η απάτη καταγγέλθηκε από τον επιχειρηματία στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Πλέον, οι Αστυνομικές Αρχές διενεργούν προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Αν δείτε αυτό το πληκτρολόγιο σε ΑΤΜ μην "σηκώσετε" χρήματα - Μεγάλος κίνδυνος

Ένα ΑΤΜ μπορεί να μοιάζει κανονικό με την πρώτη ματιά, αλλά αν το παρατηρήσετε καλύτερα μπορείτε να ανακαλύψετε εξωφρενικά πράγματα.

Παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αν ένα ΑΤΜ έχει ήδη πειραχτεί, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας ΑΤΜ τραπεζών που εμπιστεύεστε.

ΑΤΜ πληκτρολόγιο απάτη

Ένα κόλπο που κάνουν και μπορούν να σας εξαπατήσουν εύκολα είναι αυτό με το ψεύτικο πληκτρολόγιο, αλλά και με την ψεύτικη υποδοχή για την κάρτα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να "διαβάσουν" την πιστωτική κάρτα σας και να αποσπάσουν χρήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share