Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκκλησίες: Τελέστηκε η Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών (photos+video)

Δείτε εδώ

26 Μαΐου 2020 23:48
Εκκλησίες: Τελέστηκε η Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών (photos+video)

Τελέστηκαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα η Εσπερινή Δοξολογία και η Θεία Λειτουργία, και πλήθος κόσμου έσπευσε να τις παρακολουθήσει στις εκκλησίες.

Φαίνεται η λειτουργία από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊού, με τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση μάσκας συγκεντρώθηκαν στον Καθερικό Ναό Αθηνών, ενώ σε προηγούμενη λειτουργία οι πιστοί είχαν βάλει ακόμα και καρέκλες έξω από την εκκλησία για να την παρακολουθήσουν.

Άφιξη υπουργού Παιδείας στην Μητρόπολη

Το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα, που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως.

Οι Εκκλησίες υποδέχθηκαν τους πιστούς τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πηγή: Protothema.gr

Πάσχα: Σήμερα το βράδυ η Ανάσταση - Πώς θα γιορταστεί στις εκκλησίες (Video)

Με εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής η οποία απεστάλη σε μοναστήρια και εκκλησίες, σήμερα θα εορταστεί η Ανάσταση που λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού και της καραντίνας δεν εορτάσθηκε το Μεγάλο Σάββατο.

Η εγκύκλιος φέρει την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη. Στη Μητρόπολη των Αθηνών θα γίνει Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, με τη Θεία Λειτουργία του Πάσχα και θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην εγκύκλιο τονίζεται, ότι σε όσες εκκλησίες ή μονές τελέσουν τη λειτουργία, "θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχαλινή χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού". Φυσικά και στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι περιοριστικοί όροι που έχουν ισχύ από τις 17 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου.

Που σημαίνει ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ., ενώ οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Ο μέγιστος αριθμός γίνεται 50, στην περίπτωση που οι χώροι λατρείας είναι άνω των 500 τ.μ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share