Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αθήνα: Κλειστό το κέντρο από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην Παιδεία

26 Μαΐου 2020 20:21
Αθήνα: Κλειστό το κέντρο από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Κλειστό παραμένει το κέντρο της Αθήνας από τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην Παιδεία και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες.

Οι διαδηλωτές αφού μαζεύτηκαν στα Προπύλαια κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ καθώς και άλλοι φορείς και σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές υπογράμμισαν ότι το πολυνομοσχέδιο είναι άδικο και αντιεκπαιδευτικό, ενώ δεν εστιάζει στα βασικά προβλήματα της Παιδείας και χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τις κάμερες και την τηλεκπαίδευση, ενώ η Υπουργός Παιδείας έχει δώσει μια όχι και τόσο ικανοποιητική απάντηση για το φλέγον αυτό θέμα.

Πηγή: Protothema.gr

«Τα σχολεία την επόμενη χρονιά θα ανοίξουν...» - Δήλωση-«βόμβα» της Νίκης Κεραμέως

Σε μια σπουδαία δήλωση προχώρησε η Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, αλλά και για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά.

Μέσω της εκπομπής «Live News» στο Mega, η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα.

«Ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής των ειδικών για το περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Πράγματι η εμπειρία από γυμνάσια και λύκεια είναι πολύ αισιόδοξη. Τα μέτρα τηρήθηκαν υποδειγματικά», σημείωσε η κ. Κεραμέως αναφορικά με την απόφαση για άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

«Να είστε βέβαιος ότι όλα έχουν συνυπολογιστεί. Προφανώς συμπεριφέρεται διαφορετικά ένα παιδί του δημοτικού. Τα παιδιά είναι ήδη έξω, στις γειτονιές. Είναι πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο. Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να μάθουν πώς θα τροποποιηθεί κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους για να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους άλλους», τόνισε η ίδια.

Σε σχέση με το τι θα γίνει με το αυξημένο προσωπικό που θα χρειαστεί για την καθαριότητα των σχολείων, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «είχαμε φροντίσει ώστε προσωπικό καθαριότητας σε δομές που δεν λειτουργούσαν, να καλύψουν ανάγκες σε γυμνάσια και λύκεια. Τώρα, το προσωπικό καθαριότητας που υπάρχει θα μείνει στη δομή που είναι, αλλά έχει προβλεφθεί ειδική ρύθμιση με τροποποίηση των συμβάσεων, ώστε να γίνεται καθαρισμός και κατά τη διάρκεια λειτουργίας, και μετά το πέρας της λειτουργίας. Θα δουλεύουν περισσότερες ώρες και θα πληρώνονται περισσότερο».

«Αν το τμήμα έχει λιγότερα από 15 παιδιά, θα μπορεί να λειτουργεί καθημερινά. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τηλε-εκπαίδευση. Περισσότερο στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία βλέπουμε ότι θα λειτουργούν καθημερινά. Εφαρμόζεται ήδη η τηλε-εκπαίδευση. Φέραμε ρύθμιση, φέραμε υπουργική απόφαση, από εκεί και πέρα ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας.

Τέλος, αναφορικά με την εκκίνηση της επόμενης χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share