Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πάρτι σε πισίνα με εκατοντάδες καλεσμένους - Το βίντεο προκαλεί ανησυχία

Τραγικό

26 Μαΐου 2020 20:10
Πάρτι σε πισίνα με εκατοντάδες καλεσμένους - Το βίντεο προκαλεί ανησυχία

Οι αρχές της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ αναστατώθηκαν και έδρασαν εγκαίρως, μετά τη δημοσιοποίηση ενός viral βίντεο, με εκατοντάδες κόσμο σε ένα πισίνα πάρτι.

Ο ένας με τον άλλο ήταν δίπλα χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, και έτσι δόθηκαν συστάσεις να τεθούν σε εθελούσια καραντίνα για 14 ημέρες ή έως να διαγνωστούν αρνητικοί από τον κορωνοϊό.

Στο βίντεο, που προκάλεσε την αντίδραση των υγειονομικών αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, βλέπουμε χαλαρό τον κόσμο να πίνει το ποτό του, στην πισίνα ενός μπαρ στη λίμνη Όζαρκς, ενώ η τραγωδία στη χώρα συνεχίζεται όπως θα δείτε εδώ.

Από τη δημοσιοποίησή του, το περασμένο Σάββατο, στο Twitter, το βίντεο έχει 18 εκατομμύρια προβολές.

«Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους και απειλεί να βλάψει, σημαντικά, την πρόοδο που κάναμε για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19», λέει ο επικεφαλής της κομητείας του Σεντ Λούις, Σαμ Πέιτζ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στις ΗΠΑ, χιλιάδες Αμερικανοί επισκέφθηκαν τις παραλίες για τα πρώτα μπάνι, τηρώντας συχνά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα

Δεν έχει τέλος το θρίλερ του κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθώς η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Οι θάνατοι τα τελευταία 24ωρο σημείωσαν αισθητή μείωση αλλά όχι για πολύ καθώς το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τους 1.500 διαπλασιάζοντας τον αριθμό των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα, "θερίζει" το Καβασάκι στη Γαλλία, δείτε πόσα κρούσματα έχουν σημειωθεί.

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στη χώρα πλέον έφθασε τους 91.845 νεκρούς στις ΗΠΑ, που παραμένουν μακράν η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα σε απόλυτο αριθμό, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

Οι αριθμοί των θυμάτων που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη και προχθές Δευτέρα ήταν χαμηλότεροι (820 και 759 αντίστοιχα). Γενικά πάντως τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς — προέρχονται από τις τοπικές υγειονομικές αρχές — μοιάζουν να μειώνονται τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 113.000 τη 13η Ιουνίου. Η νέα στατιστική προβολή, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και ανακοινώνουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, αφήνει να εννοηθεί πως θα χαθούν άλλοι 22.000 Αμερικανοί μέσα σε 25 ημέρες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share