Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: " Από την πανδημία δεν ξεμπλέξαμε. Ο ιός είναι..."

Ανοίγουν παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία την Δευτέρα

26 Μαΐου 2020 18:42
Νίκος Χαρδαλιάς:

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε τις τελευταίες "αποχαιρετιστήριες" δηλώσεις του, μιας και αποφασίστηκε ότι από εδώ και πέρα, δεν θα γίνεται η καθιερωμένη ενημέρωση.

«Είμαστε σε μια νέα φάση με την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Βρισκόμαστε ήδη στη νέα κανονικότητα» ανέφερε σήμερα, ενώ ανακοίνωσαν ότι σταματάνε την ενημέρωση με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πώς θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Από την πανδημία δεν ξεμπλέξαμε. Ο ιός είναι εδώ και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων» ανέφερε ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά από 72 ημέρες καθημερινής ενημέρωσης με τον Σωτήρη Τσίοδρα.

«Από αύριο οπότε σταματάει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος. Εμείς παραμένουμε σε επιφυλακή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας» σημείωσε επίσης.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα - 173 θάνατοι συνολικά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα και έναν ακόμα θάνατο.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.892. Ακόμα, 18 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 101 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ. Στην μαύρη λίστα των θανάτων προστέθηκε σήμερα και μια 79χρονη, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, σήμερα που μετρά 173 νεκρούς, η μέση τιμή τους θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

Συναγερμός στο Κρανίδι: Νέα κρούσματα κορωνοϊού - Περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή μεταναστών

Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share