Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα - 173 θάνατοι συνολικά (Video)

Η μέση τιμή των νεκρών θα ήταν 13.685 χωρίς τα μέτρα

26 Μαΐου 2020 18:15
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Δέκα νέα κρούσματα - 173 θάνατοι συνολικά (Video)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα και έναν ακόμα θάνατο.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.892. Ακόμα, 18 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 101 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ. Στην μαύρη λίστα των θανάτων προστέθηκε σήμερα και μια 79χρονη, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, σήμερα που μετρά 173 νεκρούς, η μέση τιμή τους θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

Συναγερμός στο Κρανίδι: Νέα κρούσματα κορωνοϊού - Περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή μεταναστών

Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Συναγερμός στο Κρανίδι: Δύο βρέφη θετικά στον κορωνοϊό μεταφέρονται στο «Παίδων» (Video)

Συναγερμός σήμανε στο Κρανίδι καθώς δυο βρέφη βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1. Ενώ, πριν από λίγο ανακοινώθηκαν ακόμη 7 μόλις νέα κρούσματα στην χώρα μας.

Αυτή την στιγμή, διασώστες του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν τα παιδιά από τη δομή όπου φιλοξενούνται για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Μαζί με τα δύο παιδιά, στο νοσοκομείο θα μεταφερθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, και οι μητέρες για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share