Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για γνωστό προϊόν - Μεγάλη προσοχή (photo)

Διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις χωρίς να διαθέτει άδεια

26 Μαΐου 2020 15:59
«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για γνωστό προϊόν - Μεγάλη προσοχή (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το προϊόν Detonic, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων «Erythroforte Alcohol άοσμο», «Erythroforte Alcohol με αιθέριο έλαιο φαρμακευτικού πεύκου», «Alcohol με αιθέριο έλαιο λεβάντας», που διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε ο Οργανισμός.

Το Detonic χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Έκτακτη ειδοποίηση από τον ΕΟΦ - Φάρμακο επικίνδυνο για την υγεία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε πως ένα φάρμακο που κυκλοφορεί διαδικτυακά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία. Επίσης, σε μία ανακοίνωση προχώρησε ο ΕΟΦ λόγω του κορωνοϊού, όπου αλλάζει ο τρόπος διάθεσης γνωστού φαρμάκου

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ ύστερα από ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προϊόν Active Male που διανέμεται στην αμερικανική αγορά και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία Tadanafil, καθώς είναι μη εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το προϊόν κυκλοφορεί σαν φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share