Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Στάνλεϊ Χο - Είχε 17 παιδιά (Video)

Ο βασιλιάς του τζόγου του Μακάο

26 Μαΐου 2020 11:55
Πέθανε ο Στάνλεϊ Χο - Είχε 17 παιδιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο βασιλιάς του τζόγου του Μακάο, Στάνλεϊ Χο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98, ο οποίος αφήνει πίσω του 17 παιδιά! Σοκ επικρατεί και στο χώρο του πολιτισμού καθώς έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος, σε ηλικία 87 ετών.

Γνωστός ως ο «νονός» των καζίνων του Μακάο, ο μεγιστάνας αυτός, που γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, είδε την περιουσία του να απογειώνεται παράλληλα με την θεαματική μεταμόρφωση του Μακάο, από μια κοιμισμένη πόλη πριν από μερικές δεκαετίες, σε παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου, με τζίρο που υπερβαίνει αυτόν του Λας Βέγκας.

«Ο πατέρας μου πέθανε γαλήνια γύρω στις 13:00 στο Hong Kong Sanatorium and Hospital», δήλωσε στους δημοσιογράφους η κόρη του, η Πάνσι. «Ως μέλος της οικογένειας του Στάνλεϊ Χο, σας το ανακοινώνω με αληθινή θλίψη». Από την πλευρά του, το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV παρουσίασε τον Χο ως «έναν πατριώτη επιχειρηματία».

Ο μεγιστάνας, ο οποίος λάτρευε τον χορό και συμβούλευε τους πιο κοντινούς και αγαπημένους του ανθρώπους να αποφεύγουν τον τζόγο, ηγήθηκε μιας από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις τυχερών παιγνιδιών στον κόσμο μέσω της εταιρείας του SJM Holdings (Sociedade de Jogos de Macau Holdings), η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αυτή παραμένει ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές του τομέα των τυχερών παιγνιδιών στην πρώην πορτογαλική αποικία.

Ο Στάνλεϊ Χο οικοδόμησε την αυτοκρατορία του έχοντας το μονοπώλιο της εκμετάλλευσης των καζίνο του Μακάο από το 1962 έως το 2002, χρονολογία από την οποία η αγορά άνοιξε στον ανταγωνισμό.

Έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη - Η κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων Bvlgari!

Σε ηλικία 93 ετών, όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη. Ακόμη ένα σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο μετά τον θάνατο της Καίτης Κυριακοπούλου.

Η Άννα Βούλγαρη ήταν η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη η οποία μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της ήταν όταν για 35 ολόκληρες μέρες την απήγαγαν μαζί με τον γιο της χωρίς κανείς να γνωρίζει αν ζούσαν ή είχαν πεθάνει.

Όπως η ίδια είχε αποκαλύψει: «Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό».

Η Ελληνίδα κληρονόμος της αυτοκρατορίας είχε αποκτήσει τρία παιδιά και μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο είχε συναντηθεί με ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς για να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που είχε προσφέρει στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης. Μάλιστα τότε είχε δείξει ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο, με την ίδια την Anna Bvlgari να θέλει να μάθει τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Δείτε παρακάτω το ενδιαφέρον βίντεο από τη συνάντηση της Άννας Βούλγαρη με τους ανθρώπους του δήμου Παραμυθιάς:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share