Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Το βιτριόλι που χτύπησε την 34χρονη δεν...": Αποκάλυψη βόμβα

Ραγδαίες εξελίξεις

26 Μαΐου 2020 07:47
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις από την φρικτή επίθεση που δέχτηκε η 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, πριν από μια βδομάδα!

Χθες, αστυνομικές πηγές -μετά τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους- υποστήριξαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το θειικό οξύ (βιτριόλι) δεν πωλείται στην αγορά. Από εκείνη τη στιγμή, τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας επιχειρούν να «ακολουθήσουν» τη διαδρομή για το πως το καυστικό υγρό έφτασε στα χέρια της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Όπως εκτιμάται, αυτό ίσως ήταν και το μοναδικό λάθος της δράστιδος, αφού θεωρείται απίθανο να το παρασκεύασε μόνη της και το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι να το προμηθεύτηκε.

«Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Συνέχεια στη μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη που επιτέθηκε στην 34χρονη Ιωάννα. Πάντως, όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία προσεγγίζει με ιδιαίτερη διακριτικότητα τη νεαρή κοπέλα η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Προ ημερών είχε υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο αποκατάστασης, ενώ όπως είπε ο δικηγόρος της, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα, αφού η κοπέλα έχει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματός της.

Εκτιμάται ότι όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας.

Σοκ με την 34χρονη: Πιθανό το συμβόλαιο θανάτου για την επίθεση με το οξύ

Σοκ επικρατεί με την 34χρονη Ιωάννα, η οποία μετά την ανατριχιαστική μαρτυρία της για την επίθεση που δέχθηκε με το οξύ, φαίνεται πως είναι πιθανό να της επιτέθηκαν μετά από συμβόλαιο θανάτου, σύμφωνα με το δικηγόρο της.

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή OPEN Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι η 34χρονη δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι η πελάτισσά του έχει «δείξει» για την επίθεση που δέχθηκε συναδέλφους της. Τόνισε, μάλιστα, ότι είχε μια σύντομη συνομιλία, διάρκειας περίπου πέντε λεπτών, με την Ιωάννα και τη Δευτέρα, στην οποία συζήτησαν για την υπόθεση. «Μου είπε ότι δεν είχε με κανέναν καμία διαφορά. Δεν μπορεί να ξέρει τι έχει συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσής της, ο κ. Λύτρας σημείωσε: «Από το περιβάλλον της δεν μπορούμε να πάρουμε καμία πληροφορία. Δεν ξέρουν κάτι ούτε ο πατέρας της, ούτε η μητέρα της αλλά ούτε και ο αδερφός της. Από το οικογενειακό περιβάλλον της λένε ότι ουδέποτε τους είχε διαμαρτυρηθεί πως είχε το παραμικρό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών, ο κ. Λύτρας τόνισε: «Η Αστυνομία, θεωρώ, ότι κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της. Εχει εξετάσει άτομα και από τον επαγγελματικό της χώρο, τα οποία δεν είναι πολλά. Εχει εξετάσει και κάποιους φίλους της». Από την πλευρά του, πάντως, ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε: «Φαινομενικά ήταν μια εύκολη περίπτωση, υπήρχαν κάμερες. Αποδεικνύεται πάντως ότι δεν είναι τόσο εύκολη η υπόθεση αλλά θα φροντίσουμε για την εξιχνίασή της».

Στο ερώτημα αν η δράστρια είχε συνεργούς, ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας: «Οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε περίπτωση. Πάντως, η δράστρια της επίθεσης γνώριζε τον χώρο. Τα δεδομένα είναι ότι η δράστρια ή πήρε κάποια πληροφορία από κάποιον που γνώριζε ή περίμενε να δει αν θα είναι μόνη, γνώριζε τι ώρα πάει στη δουλειά της και έπραξε το έγκλημα. Αν δεν ήταν μόνη της, το έγκλημα θα γινόταν κάποια άλλη μέρα», ανέφερε ο κ. Λύτρας, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η γυναίκα που έκανε την επίθεση να μην γνώριζε την Ιωάννα και να λειτούργησε με συμβόλαιο. «Δεν είναι απίθανο να είναι ένα συμβόλαιο, το οποίο να είχε εκτελεστεί από μια γυναίκα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση», σημείωσε ο δικηγόρος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share