Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρέφος 7 ημερών υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και κέρδισε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προβλέψεις των γιατρών

Συγκινητικό!

25 Μαΐου 2020 18:16
Βρέφος 7 ημερών υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και κέρδισε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προβλέψεις των γιατρών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μητέρα έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επέμβαση του μωρού της το οποία ήταν ηλικίας μόλις επτά ημερών. Η 25χρονη Έιμι Ρόμπερτς, καταστράφηκε όταν μία εξέταση αμέσως μετά τη γέννα έδειξε ότι το μωρό έπασχε από τέσσερα καρδιακά προβλήματα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της, ο 26χρονος Άλεξ Νίκολς, σοκαρίστηκαν όταν τους είπαν ότι ο γιος τους θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς – και τους προειδοποίησαν για τα χειρότερα. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα μωράκι να πάσχει από κάτι τόσο σοβαρό, δείτε τι είχαν τα χέρια αυτού του μωρού και σόκαραν όλους τους γιατρούς.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα καρδιακά προβλήματα μπορεί μερικές φορές να απαιτήσουν άμεση χειρουργική επέμβαση μετά τη γέννα για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Η νέα μητέρα είπε ότι «δεν είχε κλάψει τόσο» στη ζωή της όπως όταν έδωσε τον 7 ημερών γιο της στον αναισθησιολόγο.

Η κυρία Ρόμπερτς, από το Keynsham, περίμενε αγωνιωδώς για έξι ώρες μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο του Λίο.

Η θερμοκρασία του σώματός του μειώθηκε σε επίπεδα σχεδόν υποθερμίας προτού να μπορέσουν να τον χειρουργήσουν.

Και παρόλο που η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη, η κυρία Ρόμπερτς είπε ότι ήταν «απαίσιο» το να βλέπει τον γιο της να βρίσκεται «παγωμένος» κάτω από ένα θερμαινόμενο μηχάνημα για να επανέλθει η θερμοκρασία του σώματός του.

Είπε: “Έκλαψα πολύ. Τα μάτια του ήταν πρησμένα. Ήταν καλυμμένος με καλώδια και συνδεόταν με ένα αναπνευστικό μηχάνημα.”

Πρόσθεσε ότι πέντε μέρες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου του 2017, ο Leo έπαθε μια λοίμωξη και οι γιατροί έπρεπε να ανοίξουν ξανά το στήθος του – και να το αφήσουν ανοιχτό για μια εβδομάδα, καλύπτοντας το μόνο με μία γάζα.

Η κα Ρόμπερτς δήλωσε: “Είχαμε μεταφερθεί σε έναν κόσμο που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει.”

“Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παραδώσεις το παιδί σου σε έναν χειρούργο και να υπάρχει η πιθανότητα θανάτου. Ποτέ μου δεν έκλαψα τόσο πολύ.”

Ο Λίο γεννήθηκε μια εβδομάδα πρόωρα, στις 6 Νοεμβρίου του 2017, στο νοσοκομείο St Michael, στο Μπρίστολ, με τέσσερις διαφορετικές συγγενείς καρδιακές παθήσεις.

Η κυρία Ρόμπερτς δήλωσε: “Όταν έγινε η διάγνωση δεν το πιστεύαμε.”

“Τα έβαλα με τον εαυτό μου. Συνέχισα να αναρωτιέμαι: “Τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά;”

Αλλά οι γιατροί μας διαβεβαίωσαν ότι οι καρδιακές παθήσεις του Λίο ήταν συγγενείς και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Και επειδή ο Λίο γεννήθηκε μια εβδομάδα πρόωρα, οι γιατροί έπρεπε να περιμένουν επτά ημέρες έως ότου ήταν στο σωστό βάρος για να τον χειρουργήσουν.

Η κα Ρόμπερτςέφυγε από το νοσοκομείο και μετακόμισε σε έναν ξενώνα που υπήρχε απέναντι για τους γονείς των σοβαρά άρρωστων μωρών.

Είπε: “Μου έλεγαν πότε να πηγαίνω στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να τον ταΐσω.”

“Δεν ένιωθα σαν γονέας."

Όταν ο Λίο ήταν μόλις μιας εβδομάδας έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και οι γιατροί είπαν ότι εάν είχαν περιμένει άλλο, το μωρό θα μπορούσε να είχε πεθάνει.

“Συναντηθήκαμε με τους χειρουργούς και τον αναισθησιολόγο και υπογράψαμε ένα έντυπο συγκατάθεσης,” είπε η κυρία Ρόμπερτς.

“Ζαλιστήκαμε όταν μας έλεγαν τους κινδύνους. Ο θάνατος δυστυχώς ήταν η μία περίπτωση, μαζί με την παράλυση, τη μόλυνση, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την εσωτερική αιμορραγία.”

Πρόσθεσε ότι ο Λίο έπρεπε να σταματήσει να τρώει πριν από τη χειρουργική του επέμβαση, γεγονός που τον αναστάτωσε.

“Ήταν νηστικός για τέσσερις ώρες πριν από το χειρουργείο – και έκλαιγε πολύ επειδή πεινούσε.”

“Δεν μπορούσα να κοιμηθώ εκείνη τη νύχτα πριν και κάθισα μαζί του έξω από τη χειρουργική αίθουσα μαζί με τους συγγενείς μου και τον άντρα μου.”

Ο Λίο παρέμεινε στο νοσοκομείο για τις πρώτες εννέα εβδομάδες της ζωής του, κατά τη διάρκεια των οποίων έκανε άλλες πέντε επεμβάσεις για επιπλοκές και λοιμώξεις που προκλήθηκαν από την αρχική χειρουργική επέμβαση.

Η κα Ρόμπερτς δήλωσε: “Ο Λίο ενοχλούταν όταν τον αγγίζαμε, αφού είχε σιχαθεί τα αμέτρητα σωληνάκια που είχε γύρω του.”

“Έχει ακόμα δύο καρδιακές παθήσεις, τις οποίες θα αντιμετωπίσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν είναι ακόμα εντελώς καλά, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται συνεχώς, ” είπε η κυρία Ρόμπερτς.

“Το γεγονός ότι οι γιατροί έκαναν σωστά τη δουλειά τους έσωσε τη ζωή του γιου μας. Τι θα κάναμε αν δεν γινόταν η πρώτη αξονική;”

Η κα Ρόμπερτς έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Crowdfunding για να συγκεντρώσει χρήματα για το προσωπικό του νοσοκομείου.

Είπε: “Μαζεύουμε χρήματα για το νοσοκομείο που έσωσε τη ζωή του Λίο επειδή το να πεις απλά ευχαριστώ σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετό. Οι υπάλληλοι δεν φρόντισαν μόνο τον γιο μας, αλλά και εμάς.”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share