Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Χάος στο κέντρο της Αθήνας - Που παρατηρείται μποτιλιάρισμα (photo)

Κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες

25 Μαΐου 2020 15:39
Χάος στο κέντρο της Αθήνας - Που παρατηρείται μποτιλιάρισμα (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας με την επιστροφή στην κανονικότητα που έρχεται σταδιακά με την άρση μέτρων να συνοδεύεται αναπόφευκτα με την αύξηση των μετακινήσεων και μποτιλιάρισμα να δημιουργείται σε βασικούς οδικούς άξονες.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισίας, και συγκεκριμένα από τη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη έως και την Βεάκη.

Ελαφρώς αυξημένη η κίνηση και στην λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στο ρεύμα προς Άλιμο.Τμηματικά, μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στην Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα, με τους οδηγούς να χαμηλώνουν ταχύτητες στο ύψος του Σταθμού Εθνική Άμυνα και στη συμβολή της με την Κατεχάκη.

Κολλημένοι οι οδηγοί και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ανοδικό ρεύμα, λίγο πριν το Χίλτον. Κίνηση και στην Σταδίου, από Αρσάκη μέχρι και Παπαρρηγοπούλου.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας

Άρση Μέτρων: Γέμισαν κόσμο τα καφέ στο Κολωνάκι με το "καλημέρα" (photos)

Άρση Μέτρων: Επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα μετά την άρση των μέτρων και για τα καταστήματα της εστίασης από σήμερα, τα οποία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους μετά το προσωρινό «λουκέτο» που είχε επιβληθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τις προηγούμενες ημέρες τα καταστήματα εστίασης σε κάθε γωνιά της χώρας προετοιμάζονταν πυρετωδώς για τη σημερινή ημέρα που κατά πολλούς επιχειρηματίες χαρακτηρίζεται ως «δεύτερα εγκαίνια».

Εικόνες από τη νέα κανονικότητα

Αποστάσεις, αντισηπτικά στα τραπέζια και μάσκες είναι μερικές μόνο από τις νέες συνήθειες που πρέπει να εφαρμοστούν πλέον στην εστίαση προκειμένου η επιδημιολογική καμπύλη να εξακολουθήσει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι χθες από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί «χαμόγελα» στις υγειονομικές Αρχές σε συνδυασμό με τον αισθητά μειωμένο αριθμό ασθενών που νοσηλεύεται πλέον στις ΜΕΘ.

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Ο Τζόναθαν Γιάθεντ έδειρε άγρια την σύντροφό του

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share