Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Δημόσιο: Τέλος στις άδειες ειδικού σκοπού - Ποιοι και πότε εξαιρούνται

Σας αφορά

25 Μαΐου 2020 14:36
Δημόσιο: Τέλος στις άδειες ειδικού σκοπού - Ποιοι και πότε εξαιρούνται
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε ξεκινούν τη λειτουργία τους δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, σταματούν οι άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο, όπως επιβεβαίωσε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικώς Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από την επόμενη Δευτέρα συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του Δημοσίου. Οι μόνοι που εξαιρούνται είναι όσοι έχουν πάρει ειδική άδεια γιατί υπάγονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου. Πρόκειται για 5 συγκεκριμένες ομάδες ευάλωτες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με βάση τις οδηγίες που έχουμε από την επιτροπή των ειδικών. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι να πάρει απόφαση διαφορετική η επιτροπή.

Τέλος σε ότι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, την οποία απολαμβάνουν εργαζόμενοι γονείς στο δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν παιδιά έως 15 ετών η χορήγησή της θα συνεχιστεί μόνο εφόσον τα παιδιά αυτών των εργαζομένων του δημοσίου τομέα με βάση το πρόγραμμα λειτουργίας της σχολικής τους τάξης δεν υποχρεώνονται σε καθημερινή παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο κι αυστηρά μόνο για αυτές τις ημέρες. Μπορούν, δηλαδή, επειδή έχουμε δώσει τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν χρήση διακεκομμένα της άδειας ειδικού σκοπού, να τη χρησιμοποιήσουν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία μόνο για τις ημέρες κατά τις οποίες τα παιδιά τους έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στο σχολείο».

Άρση Μέτρων: Γέμισαν κόσμο τα καφέ στο Κολωνάκι με το "καλημέρα" (photos)

Άρση Μέτρων: Επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα μετά την άρση των μέτρων και για τα καταστήματα της εστίασης από σήμερα, τα οποία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους μετά το προσωρινό «λουκέτο» που είχε επιβληθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τις προηγούμενες ημέρες τα καταστήματα εστίασης σε κάθε γωνιά της χώρας προετοιμάζονταν πυρετωδώς για τη σημερινή ημέρα που κατά πολλούς επιχειρηματίες χαρακτηρίζεται ως «δεύτερα εγκαίνια».

Εικόνες από τη νέα κανονικότητα

Αποστάσεις, αντισηπτικά στα τραπέζια και μάσκες είναι μερικές μόνο από τις νέες συνήθειες που πρέπει να εφαρμοστούν πλέον στην εστίαση προκειμένου η επιδημιολογική καμπύλη να εξακολουθήσει να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι χθες από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί «χαμόγελα» στις υγειονομικές Αρχές σε συνδυασμό με τον αισθητά μειωμένο αριθμό ασθενών που νοσηλεύεται πλέον στις ΜΕΘ.

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Ο Τζόναθαν Γιάθεντ έδειρε άγρια την σύντροφό του

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share