Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος

Θρήνος...

25 Μαΐου 2020 11:37
Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος, σε ηλικία 87 ετών. Σοκ και στον επιχειρηματικό κόσμο μετά τον θάνατο της Καίτης Κυριακοπούλου.

Πεζογράφος, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιογράφος, μεταφραστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος του συγγραφικού και ερευνητικού του έργου στη θεωρία της Βιβλιοθηκονομίας και της Βιβλιογραφίας, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία, και ειδικότερα με τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα.

Βραβεύτηκε δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών (το 1995 για το έργο του «Παιδικά και νεανικά βιβλία» του 19ου αιώνα και το 2006 για το έργο του «Νεοελληνικά φιλολογικά ψευδώνυμα»), ενώ το 1998 τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του Διεθνούς Rotary, το Paul Harris Fellow.

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος διετέλεσε διευθυντής βιβλιοθηκών του Κολλεγίου Αθηνών και από το 1977 ήταν τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Καθημερινή». Εργάστηκε, επίσης, ως σύμβουλος και επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής, ενώ δίδαξε βιβλιολογία στο τμήμα ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, όπως επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Ομίλου Μελέτης Ελληνικού Διαφωτισμού, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και άλλων επιστημονικών σωματείων και εταιρειών.

Η κηδεία του Κυριάκου Ντελόπουλου θα γίνει αύριο (Τρίτη 26 Μαΐου) από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 11 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων.

Πέθανε ο επιχειρηματίας Λάκης Παπαδόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός επιχειρηματίας και τέως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Λάκης Παπαδόπουλος. Επίσης, ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο της μουσικής η τραγική είδηση του θανάτου διάσημου τραγουδιστή.

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός σύλλογος της Πάτρας αναφέρει:

Ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τους οικείους και την Εμπορική οικογένεια της πόλης μας για την απώλεια του συναδέλφου και πρώην Προέδρου μας Απόστολου Παπαδόπουλου. Ο Απόστολος Παπαδόπουλος υπηρέτησε με ζήλο, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια μέσα από τον Σύλλογο μας τον εμπορικό κόσμο και την πόλη μας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου την περίοδο 1996 – 1997. Αποτελεί για όλους μας λαμπρό παράδειγμα επιχειρηματία, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη.

Ευτύχισε να δει εγγόνια και τα παιδιά του Τρύφωνα και Αμαλία άξια και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα το Σάββατο 23/5 στις 11:00 πμ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share