Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

25 Μαΐου 2020 11:22
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κατά τόπους, ενώ τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα από αύριο.
Επίσης, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, χειμώνα θα θυμίσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, καθώς ψυχρή διαταραχή θα προκαλέσει κακοκαιρία και δεν αποκλείεται ακόμα και να χιονίσει στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από την Τρίτη και σχεδόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τόσο τα ηπειρωτικά όσο και τα νησιωτικά τμήματα και, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή, θα είναι πιο γενικευμένα από τις μεσημεριανές ώρες και μετά. Παράλληλα, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση ιδιαίτερα στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις.

Άστατος ο καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ενώ μάλιστα θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην Μακεδονία και την Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μάλιστα, να τονίσουμε, ότι σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αυτή η εβδομάδα θα έχει αρκετό κρύο.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις, από το μεσημέρι αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο, αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Στα νότια γενικά αίθριος. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share