Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται η τραγωδία στις ΗΠΑ: Το "ιστορικό" πρωτοσέλιδο της New York Times με τα θύματα του κορωνοϊού

Ανατριχίλα!

24 Μαΐου 2020 10:07
Συνεχίζεται η τραγωδία στις ΗΠΑ: Το

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στις ΗΠΑ με τους νεκρούς του φονικού ιού καθημερινά να σημειώνουν τρομακτικά νούμερα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 1.127 νέοι θάνατοι με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στους 97.048.

Για τον τρομακτικό αυτό αριθμό των θυμάτων που είναι μόλις μια ανάσα μακριά από τις 100.000 "αφιέρωσε" το πρωτοσέλιδο της η New York Times στο οποίο αναφέρει όλα τα ονόματα όσων έχασαν τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό και προκαλεί παγκόσμια ανατριχίλα. Ωστόσο, το σύνολο των κρουσμάτων είναι αυτό που πραγματικά σοκάρει μιας και ο αριθμός πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια (1.621.658).

Την ίδια ώρα σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως θρύλος του ΝΒΑ βρέθηκε θετικός στον ιό, δείτε εδώ για ποιον πρόκειται.

Δείτε εδώ το "ιστορικό" πρωτοσέλιδο:

Κορωνοϊός: Πάνω από 40 άτομα που παρακολούθησαν λειτουργία βρέθηκαν θετικά στον ιό

Συναγερμός σήμανε στην Φρανκφούρτη όταν πάνω από 40 άτομα που παρακολούθησαν μια λειτουργία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ωστόσο, τα νούμερα των θυμάτων παγκοσμίως πραγματικά "κόβουν την ανάσα, δείτε τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Rundschau γράφει ότι η επίμαχη λειτουργία τελέστηκε σε μια προτεσταντική εκκλησία Βαπτιστών στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν οι χώροι λατρείας στη Γερμανία. Οι αρχές της περιφέρειας Μάιν-Κίντσιχ-Κράις, στα προάστια της πόλης, είχαν ανακοινώσει χθες ότι 16 άνθρωποι μολύνθηκαν αφού παρέστησαν «σε μια εκδήλωση στη Φρανκφούρτη».

Η Γερμανία, που έχει πληγεί λιγότερο από τις γειτονικές χώρες από την πανδημία, χαλάρωσε από τις αρχές Μαΐου τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Covid-19. Ο φόβος ωστόσο ενός δεύτερου κύματος παραμένει. Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της Κάτω Σαξονίας, στα βόρεια, ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι μολύνθηκαν σε ένα εστιατόριο στην πόλη Λέερ. Συνολικά, 50 πρόσωπα τέθηκαν σε καραντίνα.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των χώρων λατρείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και όχι μόνο στη Γερμανία. Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν και πάλι την τέλεση λειτουργιών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Στη Γερμανία, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, έχουν καταγραφεί 177.850 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 8.216 πέθαναν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share