Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι και τρία νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Έκτακτη ανακοίνωση!

23 Μαΐου 2020 18:08
Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι και τρία νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δύο ακόμη νέοι θάνατοι από κορωνοϊό υπάρχουν στην Ελλάδα και μαζί τρία νέα κρούσματα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Ο τελευταίος θάνατος σημειώθηκε πριν λίγη ώρα και πρόκειται για έναν 89χρονο που νοσηλευόταν στο Αττικόν νοσοκομείο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2876, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 613 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1458 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

20 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 7 (35.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.99 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 171 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.

Νεκρός οδηγός ταξί από κορωνοϊό - Τον είχε φτύσει πελάτης!

Ένας οδηγός ταξί, ηλικίας 61 ετών, έχασε την ζωή του από κορωνοϊό, από τον οποίο μολύνθηκε όταν τον έφτυσε πελάτης! Ενώ, ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει σκηνές ξεφαντώματος σε δρόμο της Νέας Υόρκης, με κόσμο να χορεύει και να πίνει σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, διερευνούν οι τοπικές Αρχές σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Τρέβορ έχασε την μάχη με τον φονικό ιό μετά από 20 μέρες νοσηλείας σε κλινική του Λονδίνου. Ένας φίλος του άτυχου άνδρα, ο Νταμιάν, αποκάλυψε τον φρικτό τρόπο με τον οποίο ο Τρέβορ που πριν λίγες ημέρες είχε γίνει παππούς, μολύνθηκε από τον ιό.

«Πριν λίγες μέρες είχε μια διαφωνία με έναν επιβάτη για την χρέωση της κούρσας. Τον έφτυσε στο πρόσωπο και του είπε 'Έχω κορωνοϊό και τώρα έχεις και εσύ», δήλωσε στην Mirror ο Νταμιάν. Το περιστατικό συνέβη στο Stratford του ανατολικού Λονδίνου στις 22 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα ο Τρέβορ άρχισε να μην νιώθει καλά. Το τεστ για τον covid-19 στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Απριλίου.

«Λίγες ημέρες αργότερα πήγε στο νοσοκομείο. Έμεινε 3 εβδομάδες και εκεί και δυστυχώς δεν τα κατάφερε», πρόσθεσε ο Νταμιάν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share