Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Προσοχή, εκεί θα βρέξει την Κυριακή» - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον καιρό

Αναλυτική πρόγνωση!

23 Μαΐου 2020 15:33
«Προσοχή, εκεί θα βρέξει την Κυριακή» - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον καιρό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της Κυριακής (24/5) με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, όπως αναφέρει στο Mega ο Γιάννης Καλλιάνος.

Μοναδική εξαίρεση οι πιο ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις θα πυκνώσουν, ενώ στα βόρεια συνοριακά τμήματα της χώρας φαίνεται πως θα σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής χρονικής διάρκειας από το μεσημέρι προς απόγευμα, ενώ ο Θοδωρής Κολυδάς έχει καλά νέα για όσους θέλουν να πάνε στη θάλασσα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, παρόμοια θα είναι η εικόνα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν από 2 έως 5 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα με τοπικές βροχές τη Δευτέρα (25/5), ενώ την Τρίτη (26/5) ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες με έντονα φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Βελτιωμένος αλλά με ισχυρούς ανέμους - Πού θα βρέξει

Καιρός σήμερα: Βελτιωμένες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σήμερα Σάββατο (23/5), αν και οι ισχυροί άνεμοι θα παραμείνουν, φτάνοντας κατά τόπους έως και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, παράλληλα, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει σημαντική πτώση, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σάββατο (16/5), με τη μέγιστη τιμή της στους 26 βαθμούς, ενώ στην Πελοπόννησο αναμένεται να σημειωθούν ορισμένες βροχές, όπως και στα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και το μεσημέρι πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 15 και 23 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά, όπου τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share