Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Ήπιος και πάλι ο καιρός από αύριο αλλά από Δευτέρα..." - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

23 Μαΐου 2020 00:07

Ήπιος φαίνεται να είναι και πάλι ο καιρός από το Σάββατο και να θυμίζει ξανά άνοιξη αφού επανέρχεται η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ενώ, το άστατο του πρόσωπο θα αποκαλυφθεί άλλη μια φορά με βροχές την άλλη εβδομάδα. Ωστόσο, πρόβλεψη για ηλιοφάνεια έκανε νωρίτερα και ο Σάκης Αρναούτογλου, δείτε εδώ την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Μετά τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες που επηρέασαν πολλές κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, με μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, φαίνεται ότι ο καιρός σιγά – σιγά βελτιώνεται και θα εναρμονιστούμε με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαιρετικός θα είναι ο καιρός στην περιοχή των Επτανήσων αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώσουν προς το μεσημέρι – απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

«Αλλάζει το σκηνικό με κρύο και άστατο καιρό από...» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας προειδοποιεί για τον καιρό, αφού τονίζει πως το σκηνικό θα αλλάξει και, όχι μόνο θα ξεπεράσουμε το κύμα ζέστης που ήρθε προ εβδομάδας, αλλά θα υπάρξουν άστατες συνθήκες με αρκετό κρύο.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ, έδωσε μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τον καιρό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πότε θα έρθει επίσημα στη χώρα το καλοκαίρι, αλλά πρώτα αναφέρθηκε σε καταιγίδες και ψύχρα.

Τόνισε αρχικά ότι ο καιρός το Σαββατοκύριακο (23-24/5) θα είναι ήπιος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια μικρή άνοδο, 3-4 βαθμών Κελσίου, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Από τη Δευτέρα (25/5), όμως, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ξανά. Ο έμπειρος μετεωρολόγος σημείωσε ότι αναμένεται να επικρατήσει σχετική ψύχρα, «έως και κρύο», στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σε όλες τις περιοχές της χώρας, όμως, θα υπάρχει αυτό το θερμοκρασιακό εύρος, με τον καιρό να είναι ψυχρός τη νύχτα και την ημέρα να ανεβαίνει με όριο όμως τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ περιορισμένα τα φαινόμενα, όπως οι μπόρες. «Από τη Δευτέρα όμως, οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες θα είναι περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος σε όλη σχεδόν τη Στερεά και την ορεινή και ημιορεινή Αττική.

Από την Τρίτη (26/5), όπως τόνισε, «μπαίνουμε σε τροχιά με άστατο καιρό», καθώς αναμένονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες, ακόμα και με έντονο χαρακτήρα, πανελλαδικά. Ο καιρός, σημείωσε, θα ξεκινά ήπια το πρωί και το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες, κάτι που χαρακτήρισε ως φυσιολογική συμπεριφορά για τον Μάιο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι αν δεν έρθει ο Ιούνιος τότε δεν μπορεί κανείς να μιλά για καλοκαίρι. «Ουσιαστικά μετά τις 20-21 Ιουνίου μπαίνει πιο σταθερά το καλοκαίρι και σταθεροποιείται» είπε και προσέθεσε:

«Βλέποντας τις πορείες θερμοκρασιών μακροπρόθεσμα, μέχρι και τα τέλη του μήνα (σ.σ. Μαΐου) θα έχουμε σχετική ψύχρα για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τι σημαίνει αυτό; Τα μεσημέρια θα έχουμε 22-25 βαθμούς. Από τις αρχές Ιουνίου, όμως, θα έρθουν πιο θερμές αέριες μάζες και θα αρχίσει να ζεσταίνει. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπούμε σε πιο καλοκαιρινές θερμοκρασίες, εκτός από το Αιγαίο, όπου θα έχει μελτέμι και οι θερμοκρασίες θα μείνουν πιο δροσερές».

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share