Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται η υπόθεση

Ραγδαίες εξελίξεις!

22 Μαΐου 2020 16:06
Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου εκδικάζεται η υπόθεση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Για τις 21 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τους κατηγορούμενους για θανατοφόρα σωματική βλάβη να κάθονται στο εδώλιο.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί είναι ο καταστηματάρχης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης καθώς και τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι έσπευσαν στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου είχε ζητήσει να μετατραπεί η κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Ωστόσο, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα που ζητούσε να δικαστούν οι έξι κατηγορούμενοι για την κατηγορία πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Μπακογιάννης: Αρνητικός δηλώνει στη μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε "Ζακ Κωστόπουλου"!

Την πρόταση να δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης: Μπακογιάννης: Τι δήλωσε ο δήμαρχος για την άδεια στον Κουφοντίνα;

Μιλώντας με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου» ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο και την παράταξή του, που εισηγείται το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι είναι μία έμπρακτη απόδειξη, όχι μόνο ευαισθησίας αλλά και ενός πραγματικού ανθρωπισμού».

Ο δήμαρχος Αθήνας συνέχισε λέγοντας: «Η πραγματικότητα είναι ότι η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μας συγκλόνισε όλους. Όταν ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του τόσο άδικα, αφήνει σε όλους μας ένα, αν θέλετε, έντονο ψυχικό αποτύπωμα. Είναι ένα σύμβολο για έναν αγώνα που καλείται να δώσει η πόλη μας, ολόκληρη, ενωμένη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία».

Γι’ αυτό το λόγο, ο Κ. Μπακογιάννης σημείωσε «ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου. Άλλωστε, το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα».

Πρότεινε λοιπόν «να κάνουμε μια πιο καθολική κίνηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να τοποθετήσουμε ένα μνημείο στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους. Όπως υπάρχει και νομίζω έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και είχε ακόμη μεγαλύτερη συμβολική αξία για την εποχή του, το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης. Έτσι, το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα αφήσει πίσω του στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μίσους και υπέρ της αγάπης».

Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share