Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός: Πάνω από 6.700 κεραυνοί στην Ελλάδα την Πέμπτη (21/5)

Δείτε πού «άστραψε»

21 Μαΐου 2020 23:35
Χαμός: Πάνω από 6.700 κεραυνοί στην Ελλάδα την Πέμπτη (21/5)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το σκηνικό του καιρού πράγματι άλλαξε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην χώρα να σημειωθούν πάνω από 6.700 κεραυνοί για την Πέμπτη (21/5), με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, με τη Θεσσαλονίκη μάλιστα να βουλιάζει.

Όπως φαίνεται στο χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που ακολουθεί, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε έως τις 19:40 περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός σήμερα με βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Σε ποιες περιοχές προβλέπονται οι βροχές;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το θερμόμετρο θα πέσει κατά 10 βαθμούς -δείτε εδώ την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου- σε σχέση με χθες, σε ορισμένες περιοχές, με τον έντονο καύσωνα των τελευταίων ημερών να φεύγει και θερμοκρασίες που θα πέσουν ακόμη κάτω από τους 20 βαθμούς, να ακολουθούν μέχρι και το Σάββατο.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία έως 6 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και σταδιακά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και τη νύχτα στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 και στα βόρεια από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και αργά το απόγευμα 5 έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share