Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ σε 2.236 επιβάτες από το εξωτερικό

Τι έδειξαν;

21 Μαΐου 2020 18:39
Κορωνοϊός: Αυτά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ σε 2.236 επιβάτες από το εξωτερικό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα των τεστ σε επιβάτες από το εξωτερικό για κορωνοϊό, αφορώντας στο σύνολο 2.236 ανθρώπους από 21 πτήσεις, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα ευχάριστα.

Τα νέα είναι καλά, γιατί από τις 13 Μαΐου μονάχα ένα τεστ ταξιδιώτη βρέθηκε θετικό στον φονικό ιό, δείχνοντας πως η πολιτική της Ελλάδας έχει αποτέλεσμα, όπως αποκαλύφθηκε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών και πως την Δευτέρα θα παρθεί η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία και επανέλαβε τις ημερομηνίες για την επανεκκίνηση του τουρισμού που έγιναν γνωστές από χθες.

Στη συνέχεια είπε πως θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός σε κάθε κατάλυμα και τη δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά Περιφέρεια και ανά νησί.

Ακόμη ο κ Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα και στις προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, των κατασκηνώσεων, των χώρων απασχόλησης.

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς για τους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα από εισερχόμενες πτήσεις του εξωτερικού» ενώ σε 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες, μόλις ένα τεστ βγήκε θετικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νίκος Χαρδαλιάς για τουρισμό: Αυστηροί έλεγχοι με δειγματοληπτικά τεστ στις πύλες εισόδου (Video)

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αρχικά επεσήμανε πως από Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά ενώ τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Αναφορικά με τις πτήσεις και τον έλεγχο των εισερχόμενων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η διαδικασία της 14ήμερης καραντίνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι και την 21η Μαΐου.

Επίσης, ενημέρωσε πως πλέον θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα ενώ θα υπάρξει η δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί με στόχο να ενισχυθούν οι δομές υγείας με το άνοιγμα της τουριστικής κίνησης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share