Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς για τουρισμό: Αυστηροί έλεγχοι με δειγματοληπτικά τεστ στις πύλες εισόδου (Video)

Όλα όσα είπε

21 Μαΐου 2020 18:33
Νίκος Χαρδαλιάς για τουρισμό: Αυστηροί έλεγχοι με δειγματοληπτικά τεστ στις πύλες εισόδου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αρχικά επεσήμανε πως από Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά ενώ τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Αναφορικά με τις πτήσεις και τον έλεγχο των εισερχόμενων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η διαδικασία της 14ήμερης καραντίνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι και την 21η Μαΐου.

Επίσης, ενημέρωσε πως πλέον θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα ενώ θα υπάρξει η δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί με στόχο να ενισχυθούν οι δομές υγείας με το άνοιγμα της τουριστικής κίνησης.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα και στις προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες, των κατασκηνώσεων, των χώρων απασχόλησης.

«Είναι σίγουρο το δεύτερο κύμα, εκεί παραμονεύει ο ιός» - Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποιεί για τον κορωνοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μας προειδοποιεί για τον κορωνοϊό, αφού επισημαίνει πως η επιφυλακή πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστο επίπεδο, με το δεύτερο κύμα να είναι βέβαιο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας αναφέρει, ότι έχουμε ακόμη σημαντικό δρόμο να διαβούμε ακόμη, ζητώντας μας προσοχή, παρότι, όπως φάνηκε και στην τελευταία ενημέρωση, τα κρούσματα λιγοστεύουν.

«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας με αυτή την πανδημία», είπε ο κύριος Τσιόδρας, αφού πρώτα ενημέρωσε πως μετά από μελέτη σε ανθρώπους 4-60 ετών φάνηκε πως τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά.

Εν συνεχεία, ο καθηγητής εξέφρασε τη βεβαιότητα για δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ενώ συμπλήρωσε πως «κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, και θέρετρα σκι διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία, με τις περισσότερες μεταδόσεις της νόσου να συμβαίνουν εκεί, σύμφωνα με το ECDC», δείχνοντας επί της ουσίας τα μέρη με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share