Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Μεσόγειο, ανοικτά της Μεσσηνίας

Συναγερμός!

21 Μαΐου 2020 07:02
Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Μεσόγειο, ανοικτά της Μεσσηνίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην Μεσόγειο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων, την ίδια ώρα που "τρέμει" και η Κρήτη τις τελευταίες μέρες.

Κατά την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, και χαρακτηρίζεται ως «πολύ ισχυρός».

Σεισμός στη Μυτιλήνη - Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός Σεισμός έντασης σημειώθηκε σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι (13:53) στο θαλάσσιο χώρο 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης,σημειώθηκε σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι (13:53) στο θαλάσσιο χώρο 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης, στην είσοδο του κόλπου της Γέρας.

Ακόμα ένας σεισμός που αναστατώνει την Ελλάδα, μετά από τους αλλεπάλληλους σεισμούς στην Κρήτη. Η σεισμική ένταση ήταν έντασης 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 16,2 χιλιομέτρων σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Μυτιλήνης.

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Ακόμα ένας σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης. Συναγερμός στο νησί!

Ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια από την Κρήτη και 102 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και επιβεβαιώνει τους φόβους των σεισμολόγων για έναν πολύ δυνατό σεισμό στο νησί.

Το εστιακό βάθος ήταν δυο χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη νότια πλευρά του νησιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share